VIDEO/ ULAZNICE VEĆ U PRODAJI

Uskoro Austrijski bal u Vijećnici: Ako želite biti dio ove gala večeri, evo koliko vam novca treba...

Zabava 05.05.18, 09:48h

Uskoro Austrijski bal u Vijećnici: Ako želite biti dio ove gala večeri, evo koliko vam novca treba...
Sarajevo je među 15 gradova na svijetu u kojima se upriliči ovaj balski događaj. Otvaranje vrata Vijećnice za sve posjetioce je u 20.00 sati, a u 21.00 sat počinje oficijelni program, koji će, kako tvrdi Lončarić, trajati do 04.30 sati



 

Austrijska ambasada u BiH za sedam dana po drugi put će upriličiti Austrijski bal u sarajevskoj Vijećnici. 


- To će biti prilika da poštovaoci ovog događaja uživaju u sadržajnijem programu u odnosu na prošlogodišnji bal. Prvi put će svirati vojni orkestar iz Koruške (Austrija) – najavila  je u razgovoru za Fenu članica organizacionog odbora Austrijskog bala Vildana Lončarić


Sarajevo je među 15 gradova na svijetu u kojima se upriliči ovaj balski događaj. Otvaranje vrata Vijećnice za sve posjetioce je u 20.00 sati, a u 21.00 sat počinje oficijelni program, koji će, kako tvrdi Lončarić, trajati do 04.30 sati. 


Osim centralnog podija, koji je namijenjen za valcer, učesnicima i gostima bala bit će na raspolaganju i druge prostorije u Vijećnici. 


- Osmislili smo da svaka od sala bude predviđena za određenu vrstu plesa kako bi učesnicima i gostima upriličili istinski plesni užitak. Tako plesne korake mogu okušati u prostorijama za tango, salsu ili disko. To je svakako još jedna novina koju smo uveli u program ovogodišnjeg bala - naglasila je Lončarić. 


Izrazila je zadovoljstvo što će baletna skupina Narodnog pozorišta iz Sarajeva, kao i  folkorna skupina iz Salzburga nastupiti u Vijećnici, a gdje će svirati najpoznatiji orkestar Bečkog opernog bala"WIENER OPERNBALL ORCHESTER". 


- Svi prisutni imat će priliku pored ostalih pića počastiti se i posebnom ponudom i to prvi put vinima iz Štajerske. I ove godine na radost mnogih u samu ponoć "kvadrila" za sve – ističe Lončarić. 


Dodaje da se ulaznice mogu kupiti do 11. maja, navodeći da je za članove plesnih klubova, studente i penzionere cijena ostala 50 KM. 


Za taj iznos tokom osmosatnog bala na raspolaganju su, kako kaže, vrhunska pića, bogata trpeza, a za dame tu su i posebni pokloni. Također, u prodaji je i ulaznica od 100 KM. 


Uz kupljenu ulaznicu posjetiocima je osiguran i besplatan kurs plesa na kojem će im plesno umijeće pokazati bh. plesni par Vedran Marčeta i Valentina Vavra. 


- Pored gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake počasnog pokrovitelja bala, na balu će učestvovati i predstavnici iz Beča i Graca koji su također pokrovitelji samog događaja - rekla je u razgovoru za Fenu članica organizacionog odbora Austrijskog bala Vildana Lončarić. 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI