Ko je 'u prednosti'

Obrezani ili neobrezani penis: Ovo su tri osnovne razlike

DEPO PLUS 02.05.18, 15:54h

Obrezani ili neobrezani penis: Ovo su tri osnovne razlike
Kod obrezivanja se otklanja cijela (ili djelomično) koža na vrhu penisa. Na temu obrezivanja vode se i danas brojne diskusije, navode se prednosti i mane…

Obrezivanje nam je gotovo sigurno svima poznato kao običaj kojim se u nekim religijama obilježava ulazak djeteta u svijet odraslih (judaizam, islam). U SAD-u je pak obrezivanje „u trendu“ i mnogi roditelji podvrgavaju tom operativnom zahvatu svoju djecu zbog higijenskih i estetskih razloga. Naime, kod obrezanog penisa se ispod kožice ne sakuplja bijela nakupina nečistoće (tzv. smegma), a mnogi vjeruju kao je obrezani penis jednostavno – ljepši!

 

Razlika kod seksa

 

Mnogi tvrde da obrezani muškarci kasnije ejakuliraju. Argument je da je glavić – nakon što se oslobodi – manje osjetljiv. Dakle, penis obrezanih muškaraca „vremenom očvrsne“. Međutim, nema naučnih dokaza za takvo što. Zapravo, istina je potpuno drugačija: većina muškaraca ne primijeti razliku u seksualnom životu nakon obrezivanja. Jedina razlika je optičke prirode.

 

Razlozi za obrezivanje

 

Kao što smo rekli u uvodu, za obrezivanje postoje kulturološki ili medicinski razlozi. Ako muškarac pati od suženja kožice, seks - pa čak i mokrenje - mogu za njega biti bolni. Potom je obrezivanje potrebno iz medicinskih razloga.

 

Je li obrezani penis doista „čišći“?

 

Često se higijena navodi kao razlog za obrezivanje. Pošto nema više kožice, ne mogu se sakupljati bakterije ispod nje. Nije sto posto dokazano sprječava li otklanjanje kožice prenošenje spolnih bolesti. Jedno je jasno: obrezan ili ne, ako se muškarac redovno pere - u prednosti je.

 

 

(24sata.hr, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI