stiže pogoršanje

Za prvomajske praznike sunčano, ali već od od četvrtka grmi, pljušti...

Hronika 01.05.18, 12:47h

Za prvomajske praznike sunčano, ali već od od četvrtka grmi, pljušti...
Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni

 

U Hercegovini se danas očekuje sunčano vrijeme s malom do umjerenom naoblakom. U Bosni pretežno sunčano prijepodne. U drugom dijelu dana umjeren razvoj oblačnosti će u Bosni u poslijepodnevnim i večernjim satima usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu koji su najizgledniji u sjevernim, sjeveroistočnim i istočnim područjima. 

 

Vjetar slab do umjerene jačine uglavnom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29 stepeni. 

 

Slično vrijeme preovladavat će i u srijedu. U Hercegovini će biti sunčano s malom do umjerenom naoblakom, a u Bosni pretežno sunčano prijepodne, dok će u drugoj polovini dana jači razvoj oblačnosti usloviti jače pljuskove i grmljavinu. 

 

Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 14, a najviša dnevna temperatura većinom između 24 i 29 stepeni. 

 

U četvrtak se u Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se prognozira za sjeveroistok Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14, a najviša dnevna između 20 i 25 stepeni. 

 

Pretežno oblačno s kišom i pljuskovima bit će i u petak. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13, a najviše dnevne između 20 i 25. 

 

Slično vrijeme će biti i u subotu. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14, a najviša dnevna temperatura između 17 i 22, na jugu zemlje do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI