VIDEO/ Bosanac digao Njemačku na noge

Čitav život se boriš protiv izbjeglica, tvrdiš da će ti pregaziti zemlju, a onda upališ televizor, a izbjeglica moderira Njemačku filmsku nagradu!

Mediji 29.04.18, 14:46h

Čitav život se boriš protiv izbjeglica, tvrdiš da će ti pregaziti zemlju, a onda upališ televizor,  a izbjeglica moderira Njemačku filmsku nagradu!
Ovaj harizmatični 26-godišnjak vodio je šou s legendarnom njemačkom glumicom Iris Berben, a Hasanović je priliku iskoristio kako bi poslao važne poruke javnosti, pogotovo o izbjeglicama i ksenofobiji

 

U petak se održala ceremonija dodjela priznanja Njemačke akademije za film, a najviše pažnje privukao je jedan Bosanac.

 

Naime, Edin Hasanović, njemački glumac rođen u Zvorniku, vodio je ceremoniju te izazvao mnogo pažnje svojim nastupom.

 

Ovaj harizmatični 26-godišnjak vodio je šou s legendarnom njemačkom glumicom Iris Berben, a Hasanović je priliku iskoristio kako bi poslao važne poruke javnosti, pogotovo o izbjeglicama i ksenofobiji.

 

Kako piše njemački list "Bild", Hasanovićeve poruke naišle su na veoma dobar prijem među publikom.

 

Slavni glumac bh. korijena posebno se obrušio na njemačkog političara Björn Höckea, člana pronacističke stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

 

- Pitam se kakav je to osjećaj - čitav život se boriš protiv izbjeglica, tvrdeći da će one pregaziti tvoju zemlju, razvodniti kulturu, izazvati probleme... A onda sjediš kući, uključiš televizor, a izbjeglica moderira Njemačku filmsku nagradu. To mora da je gadno! - poručio je Hasanović.

 

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI