VIDEO/ NELE KARAJLIĆ NAPISAO NOVU KNJIGU

Kada sam '92. došao u Beograd, tražio sam stan, a onda su mi rekli - pa ti imaš kuću ovdje... Roditelji su mi to prešutjeli...

Nedjeljni magazin 28.04.18, 12:48h

Kada sam '92. došao u Beograd, tražio sam stan, a onda su mi rekli - pa ti imaš kuću ovdje... Roditelji su mi to prešutjeli...
Nele Karajlić navodi da je i Top lista nadrealista vezana za politiku i dodaje da bi bez politke bilo "kao poslastičar bez kolača"

 

"Politika je postala roba i sad neće neka javna ličnost da kaže mišljenje za ili protiv, a da se ne naplati. I ja mogu da kažem nešto, ali moram da naplatim. Ideje su umrle. One su ostale krajem devedesetih, predsednici velikih država su biznismeni i nikom nije važno da se bavi ideologijom nego biznisom", smatra muzičar i pisac Nele Karajlić u razgovoru za N1.

 

On smatra da politika nije krajnji cilj već je ambijent u kome se razvija društvo.

 

"Ja se nadam da se ljudi sve manje svađaju zbog politike, danas nema tog penjenja, a možda nema druge strane. Parlament je smišljen da se te strane kanališu da se mi ne bismo tukli po ulicama".

 

Nele Karajlić navodi da je i Top lista nadrealista vezana za politiku i dodaje da bi bez politke bilo "kao poslastičar bez kolača".

 

"Drugo je kad se bavite politikom u kontekstu vaše pjesme ili serije, nezahvalno je kad umjetnike pitate za dnevnopolitičko mišljenje, mi se time ne bavimo. Ja mogu da dam sud o nekoj opštoj situaciji, ali to nije sud kompetentnog čovjeka".

 

Nastavak teksta pročitajte OVDJE.

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI