Došao po odgovore

Halilhodžić održao nevjerovatnu konferenciju za medije: Vaha govorio 90 minuta pred 340 novinara u Japanu

Sport 27.04.18, 16:04h

Halilhodžić održao nevjerovatnu konferenciju za medije: Vaha govorio 90 minuta pred 340 novinara u Japanu
Nakon sastanka sa čelnicima saveza, na konferenciji za medije bilo je 340 novinara. Presica je trajala više od 90 minuta

 

Vahid Halilhodžić ostao je šokiran otkazom s klupe Japana, nekoliko dana nije mogao doći k sebi, pa je, logično, otišao u Japan po odgovore.

 

Na dolasku, dočekalo ga je mnoštvo novinara, a prevoditelj se rasplakao!

 

A nakon sastanka s čelnicima saveza, na konferenciji za medije bilo je 340 novinara. Presica je trajala više od 90 minuta.

 

- Radio sam u Japanu tri godine, sjajna je zemlja i moja porodica voli Japan, ovdašnju tradiciju, kulturu, historiju, način života... Ali nisam došao kao turist nego napraviti nešto za japanski nogomet, rekao je među ostalim Vaha.

 

- I nikad nisam mogao ni zamisliti da će odlazak biti ovakav! Ovakva noćna mora! Od 7. aprila proživljavam najteže dane u životu i duboko sam razočaran.

 

- Došao sam zbog SP-a i osvojio prvo mjesto u kvalifikacijama. Ali i dalje sam mislio da nam nešto nedostaje. U vrhunskom sam nogometu 45 godina, došao sam, uspio, i odlazim razočaran. Nisu me poštovali.

 

- U tri godine nisam imao problema, pogotovo s igračima. U stalnoj smo komunikaciji, kako s onima iz inostranstva, tako i s onima koji igraju u Japanu, nazvao sam ih nebrojeno puta.

 

- Nikad nisam kritizirao igrače u tri godine, uvijek sam preuzimao odgovornost za loše na sebe. I tražio da se kritizira mene. Ali sam s igračima razgovarao u lice, vrlo otvoreno. Neki su igrači bili iznenađeni time.

 

- Naporno sam radio da unaprijedim japanski nogomet, bez odmora.

 

Kako su igrači reagirali na otkaz?

 

- Dobio sam dosta poruke podrške od igrača, uključujući Makina. A razočarao me savez. Da, možda je naša komunikacija mogla biti bolja, ali nisam imao pojma da je to toliki problem, zaključio je Vaha.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI