Tragičan slučaj pripadnice Vojske Srbije koji je potresao region

Drugarica otkrila mogući motiv samoubistva trudnice, Bojanina majka ne vjeruje da se ubila: 'Otkud joj dvije smrtonosne rane?'

Hronika 27.04.18, 09:47h

Drugarica otkrila mogući motiv samoubistva trudnice, Bojanina majka ne vjeruje da se ubila: 'Otkud joj dvije smrtonosne rane?'
Prema njenim riječima, Bojana je bila vesela i uvijek raspoložena devojka koja je imala velike planove za svoj život. Radovala se udaji i rođenju djeteta, a kako kaže Kristina, planirala je da kada se beba rodi napravi veliku svadbu i krštenje

 

"Ne mogu da vjerujem da nema više moje Bojane. Ona mi je bila kao sestra koju nikada nisam imala. Cijeli život smo bile nerazdvojne".

 

Ovako za Blic započinje svoju priču Kristina Palikuća, najbolja drugarica Bojane Milanović, pripadnice Vojske Srbije koja je u četvrtom mesecu trudnoće u ponedeljak počinila samoubistvo, pucajući iz lovačkog karabina svog vjerenika.

 

U suzama i u šoku zbog gubitka svoje prijateljice, sa kojom je dijelila dobro i zlo od malih nogu, Kristina je skupila snage i ispričala za „Blic“ kakav je bio život pokojne Bojane, ali i kroz šta je prolazila posljednjih mjeseci.

 

Posljednja osoba sa kojom se Bojana prije samoubistva čula bila je upravo sagovornica Blica, koja ističe da ništa nije ukazivalo na to da će to biti posljednji put da razgovara sa njom.

 

- Bojanu poznajem bolje nego iko. Nas dvije smo se veče prije njene smrti čule telefonom i sve je bilo u redu. Nisam primijetila ništa sumnjivo u njenim porukama. Spremala se za vjenčanje u subotu - u suzama priča sagovornica.

 

Teškim glasom Kristina objašnjava da je Bojana nekoliko dana ranije imala manje krvarenje, te i da je bila zabrinuta za nju. Međutim, Bojana je tvrdila da je sve u redu i sa njom i sa bebom. Porodica, međutim, sumnja da se upravo u ovom problemu krije motiv za stravičan potez mlade Bojane.

 

- Tada sam je pitala kako je, na šta je ona meni odgovorila da su i ona i beba dobro, da nije ništa strašno. Kazala mi je da su joj prepisali lijekove za održavanje trudnoće - kaže Kristina.

 

Prema njenim riječima, Bojana je bila vesela i uvijek raspoložena devojka koja je imala velike planove za svoj život. Radovala se udaji i rođenju djeteta, a kako kaže Kristina, planirala je da kada se beba rodi napravi veliku svadbu i krštenje.

 

- U subotu je trebalo da bude malo vjenčanje, za najbliže članove porodice i prijatelje. Njen tata je trebalo juče iz Nemačke da krene na vjenčanje. Međutim, došao je zbog tragedije. Ona je bila toliko jaka ličnost da nikome ko ju je poznavao nije jasno šta se desilo. Sve nam to izgleda potpuno nevjerovatno - u suzama priča Kristina.

 

Kako kaže, Bojana joj se nikada nije žalila. Nije imala velikih problema.

 

- To je osoba koju znam od četvrte godine života. Išle smo zajedno u vrtić, osnovnu, srednju školu. Imala je muke kao i svi mi i sitne svađice sa momkom. Ali ništa od toga nije moglo da prouzrokuje njeno samoubistvo - priča Kristina.

 

Kako kaže ova djevojka, Bojana je bila usamljena nakon što se preselila kod momka, jer on je često bio odsutan.

 

- Sa momkom nije imala nikakvih problema. Štaviše, bila je srećna. Međutim, bila je usamljena od kako je zatrudnjela jer on nije bio tu, pa je ona sama provodila dane. Tada se malo i otuđila od nas, slabije je dolazila u Sremsku Mitrovicu - naglašava Kristina.

 

Podsjećanja radi, stravična tragedija dogodila se svega pet dana pred Bojanino vjenčanje. Nesrećna djevojka iz za sada nepoznatih razloga pucala je u sebe iz lovačkog karabina, koji je u vlasništvu njenog vjerenika, koji je kao i ona pripadnik Vojske Srbije. Kada se Bojana ubila on je bio na dežurstvu i radio je noćnu smjenu, a kada se vratio zatekao je njeno beživotno tijelo. Kako je ispričao za „Blic“, od kada je ugledao neobjašnjiv prizor jedva da može da se pomjeri.

 

- Ja sam otišao na posao. Sve je bilo u redu kada sam krenuo. Da nešto nije bilo kako treba, ja bih primijetio - ispričao je nakon Bojanine smrti njen vjerenik.

 

Obdukcija: Samoubistvo

 

Sahrana nesrećne djevojke održana je juče na groblju u Sremskoj Mitrovici nakon što je završena obdukcija. Kako „Blic“ saznaje, obdukcijom je utvrđeno da je Bojana pucala u sebe i tako se ubila. Bojanina sestra od strica, Zorana, kaže za „Blic“ da je cijela porodica u šoku.

 

- Svi smo u šoku i ne možemo da vjerujemo šta se desilo, da moje Boke više nema! I čule smo se prošle srijede, dogovarale da se vidimo kada se vratim iz Švedske, ali nažalost to se neće desiti. Bojana je bila uvijek nasmejana, vesela, voljela je da se šali, bila spremna da pomogne, nismo se često viđale, jer sam ja stalno bila negdje u inostranstvu, ali smo se često čule i kad bi nam se ukazala prilika i vidjele. Pričala mi je stalno da želi da završi vojni rok i da se zaposli u vojsci, to je baš voljela, ta joj se želja i ostvarila i uživala je u tom poslu! Ali nažalost nije dugo trajalo - kaže za „Blic“ Zorana.

 

Majka Snežana: Ne vjerujem da se ubila

 

Majka Bojane Milanović izjavila je da sumnja da je njena kćerka izvršila samoubistvo jer je uvijek bila nasmijana i srećna i nije imala razloga da digne ruku na sebe.

 

- Odakle joj dvije smrtonosne ustrelne rane, na grudima i glavi? - pita se majka.

 

(Blic.rs, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI