FOTO/ Ekipa nove regionalne serije pred Sarajlijama

'Konak kod Hilmije' pred novinarima: Specijalna projekcija u Meeting pointu

Mediji 25.04.18, 13:44h

'Konak kod Hilmije' pred novinarima: Specijalna projekcija u Meeting pointu
Ova humoristička serija, iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića, vraća nas u vrijeme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata

 

U sarajevskom kinu Meeting Point danas je održana novinarska projekcija nove regionalne serije 'Konak kod Hilmije'.


Ova humoristička serija, iz koprodukcije Davora Pušića i Nebojše Garića, vraća nas u vreme okupiranog Sarajeva za vrijeme Drugog svjetskog rata. U konak “Kod Hilmije” navraćaju svi: od komunističkih ilegalaca, ustaša, četnika, vojnika handžar divizije, pa sve do nemačkih vojnika i komandanta grada Štumbafirera Šilinga, gdje jedni drugima ispred nosa kuju zavjere u kojima nacionalne tenzije postaju manje bitne od ličnog materijalnog interesa.

 

Projekciji su prisustvovali glumci Emir Hadžihafizbegović, Marko Cindrić, Ilir Tafa, Almir Kurt, Emir Z. Kapetanović, Adnan Omerović, Miki Trifunov, Dino Sarija, producenti i scenarističko-rediteljski duo Feđa Isović i Elmir Jukić, kao i brojni gosti.

 

- U “Konaku kod Hilmije” sve je moguće. Istorija je samo okvir za priču, a ne striktna, faktografska obaveza. Gledaocima nudimo naš najjači adut – humor. Ovoga puta to je dinamična, sjajno glumljena, po tematici i likovima vrlo netipična situacijska komedija u kojoj smo okupili izuzetnu glumačku ekipu. Za nas je bio veliki izazov biti dio tako značajnog medijskog projekta kao što je United Media. Jedva čekamo reakciju publike jer se, zapravo, pričajući priču iz 1941. godine poigravamo sa sadašnjošću”, istakao je reditelj serije, Elmir Jukic.


- Trudimo se da našim gledaocima omogućimo uživanje u novitetima. A TOP kanal je pravo mesto za to. Zbog toga nas posebno raduje što smo za njih pripremili ovu vrhunsku domaću humorističnu seriju!  Posebno je zadovoljstvo jer izlazi iz “kuhinje” dokazanih autora komedija koje svi sa užitkom gledaju,  istakla je Aleksandra Subotić, direktor United Medie.


Emitovanje serije počinje na TOP kanalu od 7. maja. TOP kanal emituje se u Srbiji, BiH, Makedoniji, Crnoj Gori, na SBB-u, Telemachu, Total TV-u, D3i, a može da ga prati i naša dijaspora preko NetTV Plus-a već u osnovnom paketu, kao i preko EON platforme za koju se gledaoci mogu prijaviti na: https://eon.sbb.rs/gledaj-eon.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI