VIDEO/ Komšije u šoku

Policija u potrazi za muškarcem za kojeg se sumnja da je ubio pa zapalio majku šestero djece

Hronika 24.04.18, 20:15h

Policija u potrazi za muškarcem za kojeg se sumnja da je ubio pa zapalio majku šestero djece
Ništa manje nisu bili potreseni niti komšije, koji svoju komšinicu znaju kao vrijednu i radišnu ženu, majku koja je podizala svojih šestoro djece

 

Strašna tragedija dogodila se u utorak oko 14 časova u malom selu Marino Selo, nedaleko od Lipika u Hrvatskoj. U porodičnoj kući, nakon što su ugasili požar, vatrogasci su pronašli beživotno tijelo žene (49).

 

Nakon što su stigli policija i Hitna pomoć utvrđeno je da ženi nema spasa.

 

"Na dojavu požara došli smo mi DVD Marino Selo, u pomoć su nam došli kolege iz DVD-a Antunovac i Poljane, ugasili smo vatru koja je buknula u jednoj od prostorija kuće, a koja se potom proširila na još prostorija, zahvativši dio krova i ostavu u dvorištu. Nažalost u prostoriji u kojoj je buknuo požar nažalost pronašli smo tijelo nesretne žene", rekao je mladi vatrogasac iz Marinog Sela, koji je bio vidno potresen viđenim, prenosi 24sata.

 

Ništa manje nisu bili potreseni niti komšije, koji svoju komšinicu znaju kao vrijednu i radišnu ženu, majku koja je podizala svojih šestoro djece.

 

 

"Pošao sam u polje i vidio sam susjeda kako nešto maše rukama. Izašao sam na cestu i stao sam traktorom na njegovoj kapiji pitao sam ga što me treba, a on je samo mahnuo nekoliko puta rukom kao da mogu ići svojim poslom. Nisam odmakao niti stotinu metara,  stigao sam u polje da istovarim stajsko gnojivo, pogledao sam prema selu i vidio sam dim preko puta moje kuće. Nisam mogao tačno odrediti o kojoj se kući radi",  rekao je Mijo Šotonji.

 

Policija nije otkrivala detalje zločina. Sve je u nadležnosti Županijskog državnog tužilaštva u Bjelovaru. Komšije kažu da je žena imala ranu na lijevoj strani glave, pa sumnjaju da je moguće da je ubijena i zapaljena kako bi se prikrio zločin.

 

Suprug mrtve žene nije pronađen kod kuće. Policija je donijela njegovu fotografiju isprintanu na A4 formatu koja će podijeliti mještanima susjednih sela. Bračni par ima šestero djece i svi su punoljetni, a neki žive i u Njemačkoj. Nakon što su čuli strašnu vijest došli su do porodične kuće, no tamo ne mogu ući sve dok ne bude okončan uviđaj.

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI