Potresni detalji iz života prerano preminulog DJ-a

Po nastupu zarađivao 250.000 dolara, a prije par mjeseci otkrio: 'Nastavim li nastupati, umrijet ću'

Showbizz 24.04.18, 19:03h

Po nastupu zarađivao 250.000 dolara, a prije par mjeseci otkrio: 'Nastavim li nastupati, umrijet ću'
Film je djelo švedskog dokumentarista Levana Tsikurishvilija, dugogodišnjeg Aviciijevog prijatelja koji je muzičku zvijezdu snimao kroz period od četiri godine. Događaji su prikazani hronološki, od skromnih početaka pa sve do svjetske slave

 

Švedski DJ Avicii koji je preminuo prošle sedmice, u nekoliko je navrata upozorio svoj menadžment da će ga neprestane turneje doći glave, otkriva dokumentarni film o životu mlade zvijezde.

 

Podsjećamo, Avicii, odnosno Tim Bergling, pronađen je mrtav u turističkom resortu Muscat u Omanu u petak, 20. aprila. Bilo mu je samo 28 godina.

 

U nedavno snimljenom dokumentarcu 'Avicii: Istinita priča', mladi muzičar kaže da će umrijeti ako nastavi toliko nastupati, prenosi Jutarnji.

 

Dokumentarac je prvi put prikazan u oktobru prošle godine, no iako je bio dostupan na Netflixu, čini se da je povučen s te mreže nakon smrti mladog DJ-a i producenta.

 

 

Film je djelo švedskog dokumentarista Levana Tsikurishvilija, dugogodišnjeg Aviciijevog prijatelja koji je muzičku zvijezdu snimao kroz period od četiri godine. Događaji su prikazani hronološki, od skromnih početaka pa sve do svjetske slave.

 

Dokumentarac također prati Aviciija i tokom 2016. godine kad se odlučio povući zbog zdravstvenih problema. U filmu je prikazan trenutak u kojem DJ objavljuje menadžerima i poslovnim partnerima svoju odluku, prije nego će je objaviti čitavom svijetu.

 

Nakon njegove smrti, postalo je bolno očito pod kakvim je pritiskom živio i koliko se mučio da nastavi nastupati unatoč zdravstvenim i mentalnim problemima te ovisnosti o alkoholu.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(Jutarnji, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI