mreža na meti kritika zbog korištenja podataka

Facebook objavio knjigu pravila: Šta od sada (NE)ćete smjeti objavljivati?

Tehno 24.04.18, 15:39h

Facebook objavio knjigu pravila: Šta od sada (NE)ćete smjeti objavljivati?
- Sada ćete kada dođete na Facebook razumjeti gdje su linije zabrane- rekla je na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije

 

Facebook je objavio danas knjigu pravila o tome kakve sadržaji su dozvoljeni na ovoj društvenoj mreži sa mnogo više detalja nego ikada ranije, uključujući oblasti korištenja lijekova, seksualnih usluga do nasilja, govora mržnje i poticanja na nasilje, prenosi Reuters. 

 

Facebook je godinama imao standarde zajednice u pogledu onoga što je dozvoljeno objavljivati, ali je samo kratka i uopćena verzija bila javna, a mnogo detaljniji interni dokumenti su bili temelj za odluke o zabrani ili isključivanju. 

 

Sada, Facebook objavljuje mnogo širi dokument da raščisti konfuziju, navodi Reuters riječi potpredsjednice Facebooka Monike Bickert. 

 

-  Sada ćete kada dođete na Facebook razumjeti gdje su linije zabrane- rekla je na konferenciji za novinare u sjedištu kompanije. 

 

Najveća društvena mreža na svijetu je na meti kritika zbog korištenja podataka u izbornim manipulacijama, ali i zbog nedovoljne kontrole opasnih sadržaja koji se objavljuju. 

 

(Fena/mr)

BLIN
KOMENTARI