VIDEO/ Cilj povećati prodaju jeftinih karata

Ruska i talijanska aviokompanije žele uvesti stajaća mjesta u svojim avionima

Biznis Klub 23.04.18, 08:35h

Ruska i talijanska aviokompanije žele uvesti stajaća mjesta u svojim avionima
Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u avionima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprijediti razmještaj putnika" te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedišta i da bi njihovom upotrebom avioni mogli prevoziti 20 posto više putnika

 

Ruska niskobudžetna aviokompanija Pobjeda razmatra uvođenje stajaćih mjesta u svojim avionima, izjavili su iz te kompanije.

 

Razmatramo uređenje putničke kabine koje bi povećao učinkovitost i utjecalo na to da u prodaji bude što više jeftinih karata, kažu u Pobjedi, čiju flotu trenutno čini 18 Boeinga 737-800, a do konca 2019. godine u planu je povećanje broja aviona na 30.

 

Ovih je dana i The Telegraph izvijestio kako talijanska kompanija Aviointeriors također razmatra uvođenje mjesta za stajanje tako što bi uz uobičajena sjedišta montirala vertikalne naslonjače s vodoravnom plitkom sjedalicom u visini bedara i dvama potpornjima za ruke.

 

Sjediti u takvom naslonjaču je nemoguće, na njega se može samo nalaktiti.

 

Proizvođač naslonjača za stajaća mjesta u avionima tvrdi da će njihovi potencijalni kupci "unaprijediti razmještaj putnika" te ističe da su dvostruko lakši od klasičnih sjedišta i da bi njihovom upotrebom avioni mogli prevoziti 20 posto više putnika.

 

 

(Index, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI