POZNATO LICE U NOVOM medijskom PROJEKTU

Kuhinjica Samre Menzilović Ćatić stiže pred TV publiku

Mediji 22.04.18, 11:58h

Kuhinjica Samre Menzilović Ćatić stiže pred  TV publiku
Ono po čemu se "Kuhinjica" razlikuje od ostalih TV emisija ovog tipa je što nema pomagača u kuhinji, Samra je ta koja će priprema jela i po čijim receptima se spremaju zdrava i ukusna jela. Samra Menzilović Ćatić, poznata bh. dizajnerica i TV lice je urednički koncipirala „Kuhinjicu“ tako da je akcenat stavljen na zdravoj prehrani, odnosno, brzoj pripremi kvalitetnih obroka

 

U programu televizije Alfa uskoro će se početi emitirita “Kuhinjica” – specijalizirana i specifična TV emisija čiji je cilj edukovati i unaprijediti umijeće gledaoca u kulinarstvu. Pokazati im kako da na jednostavan i brz način svrsishodno kombiniraju namirnice u pripravi kvalitetnog obroka, ali i ukazati na značaj i važnost onoga čime se hranimo.

 

Urednica i voditeljica emisije Samra Menzilović Ćatić, poznata bh. dizajnerica i TV lice je urednički koncipirala „Kuhinjicu“ tako da je akcenat stavljen na zdravoj prehrani, odnosno, brzoj pripremi kvalitetnih obroka.

 

“Živimo brzim tempom ali to ne bi trebalo da znači da treba da zaboravljamo na sebe. Potrebno je učiniti nešto kvalitetno za sebe, a najbolje je početi od zdravlja” – ističe Samra. Prije nego se udala, kaže Samra, nije znala kuhati i to je nešto čime se ne ponosi međutim, ono čime se ponosi je upravo to što je danas postala žena za koju kažu da je vrsna kuharica.

 

“Kad kuhate iz ljubavi onda nema šanse da nešto ne ispadne dobro. Majka sam dvoje djece kojima je za razvoj ključna ishrana, kuhati za voljenje je zasigurno najveći užitak za jednu ženu” – kaže Menzilović Ćatić. 

 

Ono po čemu se Kuhinjica razlikuje od ostalih TV emisija ovog tipa je što nema pomagača u kuhinji, Samra je ta koja će priprema jela i po čijim receptima se spremaju zdrava i ukusna jela. “Ljudi me doživljavaju na specifičan način, ženu koja promovira ljepotu i modu, naravno da je to veliki kompliment, međutim kad se svjetla kamere ugase ja sam samo još jedna majka, supruga koja kuha i živi život kao većina drugih žena.”

 

Kuhinjica će se emitirati svake subote na TV Alfa, u 12:05h.

 


(DEPO PORTAL/fotografija: Sead Šašivarević;  styling i design: Emina Husedžinović Ibrahimović; makeup: Alisa Šuvalija)

BLIN
KOMENTARI