Nakon 22 godine na klupi 'topnika'

Ian Wright, legenda Arsenala tvrdi: Wengeru su dali otkaz

Sport 21.04.18, 19:16h

Ian Wright, legenda Arsenala tvrdi: Wengeru su dali otkaz
Wenger je u maju 2017. godine potpisao produženje ugovora s Arsenalom na dvije godine, pa stoga još više čudi da se predomislio i odlučio napustiti klub na kraju tekuće sezone

 

Ian Wright, nekadašnja zvijezda Arsenala smatra da su Arsenea Wengera prisilili da objavi odluku o napuštanju londonskog kluba, nakon 22 godine koliko je vodio "topnike".


Arsenal je u petak na zvaničnoj internet stranici objavio Wengerovo saopštenje u kojem obavještava javnost da će se na kraju sezone povući s klupe "topnika".

 

"Arsene Wenger je čovjek od principa, iskrenosti i integriteta, zato sam uvjeren da je otpušten i da nije podnio ostavku. Nakon svih otrovnih strelica i optužbi koje su bile usmjeren ka njemu, Wenger nije tip čovjeka koji bi napustio posao prije isteka ugovora. Tužno je da je došlo do ovoga i ne vjerujem da ćemo ikada saznati ko je odgovoran jer će se skrivati jedni iza drugih. Jedan dan Wenger ima konferenciju za novinare bez ikakvih nagovještaja o tome, a sutra odlazi. To je nemoguće", kazao je Wright za britanske medije.

 

Wenger je u maju 2017. godine potpisao produženje ugovora s Arsenalom na dvije godine, pa stoga još više čudi da se predomislio i odlučio napustiti klub na kraju tekuće sezone.

 

Danas 54-godišnji Wright je dres Arsenala nosio sedam sezona od 1991. do 1998. godine. U dresu "topnika" odigrao je 288 takmičarskih utakmica i postigao 185 golova. S londonskim klubom je osvojio naslov šampiona Engleske, FA kupa, Liga kup i Kup kupova. Igrao je još za Greenwich Borough, Crystal Palace, West Ham, Celtic i Burnley. Za Englesku je odigrao 33 susreta uz devet pogodaka.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI