Drama u bolnici

Dječak se dva puta pokušao ubiti nakon što su ga ljekari i sestre spriječili da pobjegne iz bolnice

Hronika 20.04.18, 20:43h

Dječak se dva puta pokušao ubiti nakon što su ga ljekari i sestre spriječili da pobjegne iz bolnice
Poslije svih ovih incidenata ljekari i sestre više ovog maloljetnika nisu puštali iz vida, te su sačekali kolege sa Odjeljenja psihijatrije, koji su ga odveli

 

Maloljetni D. S. (14) iz Čelinca, koji je povrijeđen od eksplozije bombe, tokom liječenja u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske pokušao se više puta ubiti za jednu večer, saznaje srpskainfo.com.

 

Kako nezvanično saznaju, dječaka su u njegovom pohodu spriječile medicinske sestre i ljekari te je prevezen na Odjel psihijatrije u Banjoj Luci.

 

Riječ je o maloljetniku, koji je povrijeđen krajem prošlog mjeseca u Čelincu. On je tada nosio torbu sa 11 bombi, a prilikom pokušaja da jednu aktivira, kapisla mu je eksplodirala u ruci i zadobio je teške povrede.

 

Izvor iz UKC Republike Srpske ispričao je za srpskainfo.com da se to veče odvijala prava drama u bolnici. Dječak je prvo pokušao da pobjegne iz bolnice, preko požarnih stepenica.

 

- Ljekari i medicinske sestre su ga primijetili i vratili u sobu. Međutim, tu nije bio kraj drame. Isto veče, on je povezao neke zavoje koje je našao u sobi i od njih napravio konopac, te pokušao da se objesi. Na sreću, opet su na vrijeme to primijetili radnici i spriječili ga u tome - kaže sagovornik.

 

Prema njegovim riječima problemi sa D. S. tu večer nisu tu završeni.

 

- Ljekari i sestre pričali su sa njim i pokušali ga smiriti. Međutim, nakon nekog vremena dječak je otišao do kupatila gdje je razbio ogledalo i pokušao da se isiječe - priča izvor srpskainfo.com.

 

Poslije svih ovih incidenata ljekari i sestre više ovog maloljetnika nisu puštali iz vida, te su sačekali kolege sa Odjeljenja psihijatrije, koji su ga odveli.

 

Podsjetimo, prava drama oko ovog maloljetnika odigrala se i prije tri sedmice kada je policiji u Čelinicu prijavljeno da on šeta po selu Barakovac, a da u ruksaku nosi čak 11 bombi.

 

Policajci su odmah po ovom saznanju izašli na teren i utvrdili da on u ruksaku nosi bombe „M-72“ i „M-75“.

 

Potom je utvrđeno da je sedam bombi ostavio u dvorištu jedne kući u tom mjestu i zatim otišao u pravcu šume, a policajci su zaključili da planira baciti bombe pa su odmah krenuli u potragu za njim.

 

Poslije kraće potrage uspjeli su da ga pronađu povrijeđenog, a na licu mjesta su utvrdili da je sa jedne bombe odvrnuo inicijalnu kapislu zajedno sa „kašikom” i odvoji od bombe.

 

- Tu odvrnutu kapislu je aktivirao i ona mu je eksplodirala u ruci. Tom prilikom je zadobio teške povrede i vozilom Službe hitne pomoći Čelinac hitno je prevezen u Univerzitetski klinički centar Banjaluka, na dalje liječenje - rekao je izvor.

 

Tom prilikom zadobio je tešku eksplozivnu povredu ruke, a u policiji su tada rekli da će provjeriti kako je maloljetnik došao u posjed bombi.

 

Mještani Barakovca su ispričali da je ovaj dječak i ranije pravio neke sitne probleme. Oni su rekli i da je ostao bez oca tokom poplava 2014. godine.

 

(SrpskaCaffe, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI