Pomagačici tri godine u domu

Osuđena majka monstrum: Kjari Pašić za ubistvo sina 33 godine zatvora

Hronika 20.04.18, 16:07h

Osuđena majka monstrum: Kjari Pašić za ubistvo sina 33 godine zatvora
Na sud su danas Kjaru doveli zajedno s maloljetnicom i obje su bile u lisicama. Nakon što su joj izrekli presudu, ispraznili su sudnicu zbog zaštite identiteta 15-godišnjakinje

 

U Županijskom sudu u Puli Kjara Pašić (Chiara) nepravomoćno je osuđena na 33 godine zatvora zbog ubistva svog trogodišnjeg sina Denisa Pašića. Hladnokrvno je podnijela presudu.

 

Maloljetnica (15), koja je sudjelovala u ubistvu, dobila je najviše do 3 godine u odgojnom zavodu u Požegi, što znači da za godinu i po može biti slobodna, javlja 24sata.hr.

 

Na sud su danas Kjaru doveli zajedno s maloljetnicom i obje su bile u lisicama. Nakon što su joj izrekli presudu, ispraznili su sudnicu zbog zaštite identiteta 15-godišnjakinje.

 

Kjarin branilac Ivica Senjak rekao je nakon presude kako je smatra da je izrečena kazna prestroga.

 

- Mislim da je sankcija prestroga s obzirom na sve što nam je bilo poznato tokom postupka - rekao je najavivši žalbu na presudu.

 

Dodao je i da nisu dobili priliku da dokažu da postoje neki razlozi koji su uticali na predmet.

 

Kjari se optužnicom na teret stavljalo da je 23. maja 2017. u stanu u Puli, uz pomoć maloljetnice, jastukom ugušila sina. Kako bi pokušale prikriti zločin, dječakovo beživotno tijelo odvezle su do obale i bacile u more. Bešćutna majka potom je njegov nestanak prijavila policiji.

 

(24sata, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI