VIDEO/ Jeste li zaigrali novu igricu?

Pomozite 'el Baketu' da prođe kroz gradove BiH i 'mazne' sve pare

Zabava 20.04.18, 15:50h

Pomozite 'el Baketu' da prođe kroz gradove BiH i 'mazne' sve pare
Leveli, odnosno nivoi, nazvani su po imenima bh. gradova (Bužim, Bihać, Zenica, Tuzli, Sarajevo...). Svaki naredni level do kojega igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji junak igrice skuplja

 

Na popularnoj Google aplikaciji Play store pojavila se igrica "el Bake", čiji je glavni lik predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović.

 

U igrici nepoznatog kreatora glavni junak el Bake skuplja novac izbjegavajući prepreke, prvobitno u vidu policijskih automobila, a zatim, kako igrica odmiče, i prepreke u vidu demonstranata koji stoje na putu sa transparentima.

 

Leveli, odnosno nivoi, nazvani su po imenima bh. gradova (Bužim, Bihać, Zenica, Tuzli, Sarajevo...). Svaki naredni level do kojega igrač dođe sve je kompliciraniji, ali i donosi sve više novca koji junak igrice skuplja. Tako prvi level "Bužim" donosi 200 KM, a završni i najteži - level "Sarajevo" - čak 15.000 KM.

 

 

- Ukoliko se kojim slučajem ne nalaziš među 100.000 ljudi koji su zaposleni i imaš viška vremena, onda je ovo idealna igrica za tebe. Ako Bake nije pomogao tebi, to ne znači da ti ne trebaš pomoći Baketu. Olakšaj mu put kroz igricu, a Bake će tebi, možda, olakšati put preko granice, stoji u opisu aplikacije koju je postavio nepoznati autor, uz napomenu kako je "svaka sličnost elemenata u igrici sa stvarnošću slučajna".

 

Igrica na Play Storeu trenutno ima ocjenu 4,8, a sudeći prema komentarima, za kratko vrijeme je postala popularna među korisnicima ove aplikacije.

 

Ukoliko želite, igricu možete preuzeti OVDJE.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI