Medijski tim napravio grešku

Svi se smiju kancelaru Austrije: Kurz uslikan ispred kompromitirajuće slike, a onda to pokušao sakriti

Front 20.04.18, 15:17h

Svi se smiju kancelaru Austrije: Kurz uslikan ispred kompromitirajuće slike, a onda to pokušao sakriti
Korisnici na društvenim mrežama koji imaju "oko sokolovo" ubrzo su otkrili da je zapravo slika pejzaža lažna i da je na fotografiji azijska žena koja puši veliki džoint.

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz postao je predmet podsmijeha u svojoj zemlji nakon saznanja da je uramljena slika ispred koje je uslikan fotošopirana i da se zapravo iza njega nalazila žena koja puši veliki džoint.

 

Sebastian Kurz bio je u zvaničnoj posjeti zapadnoj austrijskoj državi Forarlberg, gdje se sastao s predsjednikom pokrajine i guvernerom Markusom Valnerom.

 

Njih dvojica su uslikana kako sjede i razgovaraju ispred uramljene slike planinskog pejzaža u kancelariji guvernera.

 

Međutim, korisnici na društvenim mrežama koji imaju "oko sokolovo" ubrzo su otkrili da je zapravo slika pejzaža lažna i da je na fotografiji azijska žena koja puši veliki džoint.

 

kurz

 

Nakon brojnih komentara i prozivanja na društvenim mrežama, guverner Valner se u saopćenju izvinio za fotošopiranje slike.

 

- Kao što ste primijetili, moj medijski tim je napravio grešku. Činjenica da je slika kasnije promijenjena nije uredu, ali ovo je ujedno prvi i posljednji put da je greška napravljena s moje strane. Željeli bismo da se izvinimo zbog toga - rekao je Valner u saopćenju.

 

(Avaz, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI