foto/ očajni građani mole za pomoć, VIK šuti

Nesnosan smrad u centru Sarajeva: Mjesecima ulicom cure fekalije i otpad, a tu su vrtić i škola...

Hronika 19.04.18, 16:41h

Nesnosan smrad u centru Sarajeva: Mjesecima ulicom cure fekalije i otpad, a tu su vrtić i škola...
Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama

 

Ogorčena čitateljica iz Sarajeva Maida D. odlučila je za javnost podijeliti problem koji muči stanovnike Kranjčevićeve ulice već skoro šest mjeseci, a na koji, od nadležnih službi, uprkos brojnim apelima, nema odgovora.

 

Njeno pismo prenosimo u cijelosti.

 

Već skoro 6 mjeseci svakodnevno prijavljujemo katastrofalno stanje u Kranjčevićevoj ulici i početku Tešanjske ulice, gdje dolazi do curenja fekalija i otpada iz jednog od slivnika.

 

kranjceviceva-2

 

Drugi građani iz ulice i ja smo prijavljivali situaciju i vodovodu i KJKP rad i jednom prilikom (prije otprilike 2 mjeseca) su došli predstavnici ovih preduzeća i sve što su uradili jeste da su cisternom isprali problematični slivnik.


Na licu mjesta su zaključili da postoji ilegalan priključak u sistemu, ali se od tog dana više niko nije oglasio, niti učinio bilo šta po pitanju rješavanja ovog problema.

 

kranjceviceva-1

 

Kako ide ljeto i vrućine, količina fekalija koja teče ulicama je sve veća, auta prelaze gumama i raznose fekalije po ulicama. Stanje je zaista katastrofalno, užasan smrad se širi cijelim područjem, te je nemoguće otvarati prozore ili boraviti na terasama i balkonima stambenih i poslovnih objekata u okolini.

 

kranjceviceva-4


U blizini su i vrtić za djecu i srednja škola, kao i ulaz u dva velika naselja. Problem nije samo užasan smrad, već i velika vjerovatnoća od širenja svakojakih bakterija, te ugrožavanja zdravlja i dobrobiti ljudi.

 

kranjceviceva-5

 

Stanovnicima ovog naselja, zaključuje čitateljica, sad već prijete i epidemije i zaraze, a odgovora još nema...

 

(Foto: Čitateljica/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI