provjere u različitim pravcima

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka počelo utvrđivati okolnosti smrti Davida Dragičevića

Hronika 18.04.18, 14:20h

  Okružno javno tužilaštvo Banjaluka počelo utvrđivati okolnosti smrti Davida Dragičevića
Dodaje se da tim tužilaca s policijskim službenicima vrše provjere određenih lica i njihova saslušavanja

 

 
Okružno javno tužilaštvo Banjaluka danas je saopštilo da tim tužilaca s policijskim službenicima utvrđuje sve okolnosti smrti mladića Davida Dragičevića- piše Oslobodjenje.

 

David Dragičević (21) je mladić čiji je nestanak prijavljen 18. marta, a tijelo pronađeno 24. marta na ušću rijeke Crkvene u Vrbas.

 

"Zbog velikog uznemirenja javnosti, ali i objavljivanja različitih informacija od strane medijima i građana, putem internet portala i na društvenim mrežama, Okružno javno tužilaštvo Banjaluka ovom prilikom obavještava medije i cjelokupnu javnost u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini, da i dalje zajedno s policijskim službenicima MUP-a RS-a, preduzima sve potrebne radnje i mjere na utvrđivanju svih okolnosti smrti Davida Dragičevića iz Banjaluke, a nakon dostavljanja izvještaja o preduzetim radnjama i mjerama u vezi sa ovim slučajem", navodi se u današnjem saopštenju iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

 

Dodaje se da tim tužilaca s policijskim službenicima vrše provjere određenih lica i njihova saslušavanja.

 

"Provjere se obavljaju u različitim pravcima i biće nastavljene i narednih dana. Uskoro očekujemo da Tužilaštvu budu dostavljeni i rezultati naređenih vještačenja. Mediji, ali i cjelokupna javnost moraju imati razumijevanja i znati da Tužilaštvo obavlja svoju funkciju u skladu sa Ustavom RS-a i BiH i na osnovu Zakona RS-a i BiH, nezavisno je u svom radu i ne može donositi preuranjene zaključke pod pritiskom javnosti", stoji u saopštenju.

 

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka će po okončanju svih naloženih provjera i utvrđivanja pravno relevantnih činjenica u vezi sa okolnostima smrti Davida Dragičevića obavjestiti javnost.

 

U Banjoj Luci se od 26. marta na Trgu Krajine okupljaju građani gdje pale svijeće i odaju počast Dragičeviću na skupovima pod nazivom " Pravda za Davida - STOP nekažnjenim ubistvima u Banjaluci".

 

U slučaju Dragičević urađene su dvije obdukcije, po kojima se mladić utopio u rijeci Crkvena. Prema tvrdnjama roditelja Davida Dragičevića, javnosti nije saopštena istina o ovom slučaju što potkrepljuju informacijama da se u nalazima obdukcije navodi različito vrijeme smrti. Za subotu je u Banjoj Luci najavljeno masovno okupljanje građana na skupu Pravda za Davida.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)
 

BLIN
KOMENTARI