MUP KS-a radi na rasvjetljavanju slučaja

Šta se desilo sinoć u Švrakinom Selu: U pucnjavi teško ranjena jedna osoba

Hronika 17.04.18, 13:03h

Šta se desilo sinoć u Švrakinom Selu: U pucnjavi teško ranjena jedna osoba
Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, gdje su zatekli ekipu ZZHMP Kantona Sarajevo kako ukazuje pomoć licu povrijeđenom upotrebom vatrenog oružja, a za kojeg je utvrđeno da se radi o A.H. rođen 1981. godine iz Sarajeva

 

Jučer je u Sarajevu, općina Novi Grad došlo do upotrebe vatrenog oružja, a jedna osoba je ranjena.

 

Kako se navodi u izvještaju MUP-a KS, dežurna služba Četvrte PU je obaviještena da je u ul. Majdanska, općina Novi Grad Sarajevo, NN lice koristilo vatreno oružje.

 

Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, gdje su zatekli ekipu ZZHMP Kantona Sarajevo kako ukazuje pomoć licu povrijeđenom upotrebom vatrenog oružja, a za kojeg je utvrđeno da se radi o A.H. rođen 1981. godine iz Sarajeva. Povrijeđeni je prevezen u Opću bolnicu „Prim. dr. Abdulah Nakaš“, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, zbog čega je zadržan na daljem liječenju.

 

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj obavili policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo. Službenici policije nastavljaju rad na rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, te pronalasku izvršioca čiji je identitet poznat službenicima policije", saopćeno je iz MUP-a KS.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI