Žena privedena u policiju

Ubistvo u Sarajevu: Posvađala se sa mužem, pa mu zabila nož u srce

Hronika 17.04.18, 12:46h

Ubistvo u Sarajevu: Posvađala se sa mužem, pa mu zabila nož u srce
Na licu mjesta je zatečena i njegova supruga M. D. iz Sarajeva, koja je policijskim službenicima izjavila da je došlo do verbalnog sukoba sa suprugom, te fizičkog naguravanja usljed kojeg je došlo do nanošenja povreda oštrim predmetom

 

Sarajevska policija uhapsila je M. D. (1962) zbog sumnje da je sinoć, 10 minuta iza ponoći, nožem usmrtila supruga S. D. (1961). Zločin se desio u Ulici Dr. Jusufa Tanovića u sarajevskom naselju Soukbunar.

 

Iz policije je saopšteno da su u utorak iza ponoći ljekari Zavoda za Hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, obavijestili pripadnike Druge PU i saopštili im da je u spomenutoj ulici došlo do povrede osobe oštrim predmetom, prenosi Oslobođenje.

 

"Na lice mjesta su odmah izašli policijski službenici koji su potvrdili navode iz prijave. Na mjestu događaja je zatečena ekipa Hitne pomoći Kantona Sarajevo, tokom pružanja pomoći povrijeđenoj osobi S. D. iz Sarajeva, koji je zadobio povredu ubadanjem oštrim predmetom u predjelu lijevog dijela grudnog koša.

 

Također, na licu mjesta je zatečena i njegova supruga M. D. iz Sarajeva, koja je policijskim službenicima izjavila da je došlo do verbalnog sukoba sa suprugom, te fizičkog naguravanja usljed kojeg je došlo do nanošenja povreda oštrim predmetom. Povrijeđeno lice je prevezeno u Opću bolnicu "Prim. dr. Abdulah Nakaš", gdje je prilikom ukazivanja ljekarske pomoći podlegao od zadobijenih povreda", saopšteno je iz MUP-a KS.

 

O ovom događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je izašao na lice mjesta i rukovodio uviđajnim radnjama, zajedno sa policijskim službenicima Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i vještakom sudske medicine. Policijski službenici Uprave policije su zbog postojanja osnova sumnje da je počinila krivično djelo ubistva, lišili slobode M. D., koja će nakon kriminalističke obrade, biti predata u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju opisanog krivičnog djela, navode iz policije.

 

(Oslobođenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI