Zaštita od sunca tokom vrelih dana

'Sunčana jedra' ponovno prekrila Ferhadiju, iz Općine Centar najavili postavljanje i u drugim ulicama

Hronika 16.04.18, 14:19h

'Sunčana jedra' ponovno prekrila Ferhadiju, iz Općine Centar najavili postavljanje i u drugim ulicama
Kao i prošle godine "sunčana jedra" su postavljena u Ulici Ferhadija, odnosno na dionici od Vječne vatre do Gradske tržnice. Reakcije građana na prošlogodišnji projekt su veoma pozitivne, a osim lijepo ukrašenog šetališta u Ferhadiji dobili su i efikasnu zaštitu od sunca tokom vrelih dana

 

Sa poboljšanjem vremenskih prilika i očekivanim povećanjem temperatura zraka, Općina Centar Sarajevo i firma "Samas" su i ove godine realizovali zajednički projekt postavljanja "sunčanih jedara" u ulicama u užem gradskom jezgru. 

 

Kao i prošle godine "sunčana jedra" su postavljena u Ulici Ferhadija, odnosno na dionici od Vječne vatre do Gradske tržnice. Reakcije građana na prošlogodišnji projekt su veoma pozitivne, a osim lijepo ukrašenog šetališta u Ferhadiji  dobili su i efikasnu zaštitu od sunca tokom vrelih dana.  

 

Namjera načelnika Općine Centar Nedžad Ajnadžića je da se "sunčana jedra" postave na još nekoliko lokacija u užem centru grada, što će predstavljati naredne faze ovog projekta. 

 

Svi koji posjete grad i općinu Centar sa sobom će ponijeti mnoštvo lijepih uspomena i atraktivnih fotografija na kojima su i "sunčana jedra", saopćeno je iz Općine Centar.

 

(Fena/az)

BLIN
KOMENTARI