VIDEO/ Predsjedavajući Predsjedništva BiH o namjenskoj industriji

Izetbegović: Nećemo trošiti novac na avione kao države u regiji, pravit ćemo svoje dronove

Front 12.04.18, 13:44h

Izetbegović: Nećemo trošiti novac na avione kao države u regiji, pravit ćemo svoje dronove
Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli - kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači

 

Mi sigurno nećemo trošiti novce na kupovinu raketnih sistema, aviona i trošiti stotine miliona dolara i eura, ali ćemo zaokružiti našu namjensku proizvodnju, istakao je predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović.

 

- Radit ćemo pokretnu haubicu, pušku smo već napravili, radit ćemo dronove, zaokružit ćemo proizvodnju svake vrste municije. Radit ćemo to za tržište, ali i za ne daj Bože - kazao je Izetbegović, odgovarajući na upit novinara je li izjava premijera Federacije BiH Fadila Novalića o zaokruživanju proizvodnje oružja u Federaciji bila nesmotrena.

 

Rekao je da "izjava nije nesmotrena, nego ohrabrujuća".

 

- Zašto BiH ne bi imala potpuno zaokruženu namjensku industriju, i proizvodnju baruta i kapisli - kazao je Izetbegović novinarima nakon obilježavanja 13. godišnjice 2. Pješadijskog (rendžerskog) puka Oružanih snaga BiH i 26. godišnjice Armije RBiH na šehidskom mezarju Kovači.

 

Mišljenja je da se niko neće ponovo usuditi u BiH početi konflikt te da je to preopasna stvar i vir koji bi progutao onog koji bi to pokrenuo.

 

 

(Fena/az)

 

BLIN
KOMENTARI