Prozvao vlasnike 'opljačkane' kuće i iznio nelogičnosti u obdukcionom nalazu

Davidov otac: Ljubim svoje dijete, ono samo ne diše. Apsolutno se ništa ne osjeti, pogotovo ne trulež...

Hronika 12.04.18, 08:44h

Osoba koja prva ulazi u kuću i osoba koja ubrzo izlazi nije ista osoba svima je jasno. Druga osoba koja iz kuće izlazi hramlje, a u razgovoru sa patologom Željkom Karanom, rečeno mi je da moje dijete nema ni jednu povredu zglobova. To mi je lično rekao, istakao je Davor Dragičević

 

“Javno pozivam vlasnike kuće u Ulici Velibora Janjetovića, gdje je po njihovim navodima, David Dragičević izvršio besramnu pljačku kuće, da kažu šta se desilo. Ako krijete nešto, saučesnici ste. Vaše tvrdnje morate mi potkrijepiti”, poručio je Davor Dragičević, otac nastradalog Davida na jučerašnjem okupljanju na Trgu Krajine u Banjaluci i ovom prilikom pokazao novi dokument - Obdukcioni zapisnik koji je dobio iz Zavoda za sudsku medicinu RS, piše 6yka.com.

 

Prema njegovim navodima isti je je pun praznina i nelogičnosti.

 

“Osoba koja prva ulazi u kuću i osoba koja  ubrzo izlazi nije ista osoba svima je jasno. Druga osoba koja iz kuće izlazi hramlje, a u razgovoru sa patologom Željkom Karanom, rečeno mi je da moje dijete nema ni jednu povredu zglobova. To mi je lično rekao”, istakao je Davidov otac.

 

U nalazu obdukcije nadalje se navodi da je odmah po nalasku tijela u rijeci Crkvena, sa velikom sigurnošću konstatovano da se radi o Davidu. Pregledom odjeće u džepovima je nađen mobilni telefon, čakija zvana “švajcarski nož”, ključevi, melem za usne, prazno pakovanje od žvakaćih guma te tri novčanice od po 50 maraka i po jedna po 20 i 10 KM. Zanimljivo da je ranije bilo navedeno da je u Davidvom džepu pronađen USB stick (navodno ukraden), a njega sada nema u zvaničnom nalazu obdukcije.

 

“Gdje je USB stick”, pitao je ogorčeni otac.

 

Potom je ukazao na još jednu nelogičnost.

 

“Kod tužioca Dalibora Vreće u službenom nalazu koji mi je pokazao, vlasnik kuće je rekao da je ukradeno od 200 do 230 KM u apoenima, 100 KM, dva puta po 50 KM, te po jedna novčanica od 20 i 10 KM, dok su u džepovima moga sina po obdukcijskom nalazupronađene tri novčanice od 50 KM, i po jedna od 20 i 10 KM. Moram biti sarkastičan. Da li je to moje dijete u Crkveni potrošilo 100 KM?“, rekao je Davor Dragičević.

 

Na kraju obdukcijskog nalaza stoji zaključak u kojem je konstatovano da je leš izvučen iz vode u stanju početnih truležnih promjena, te da je smrt nasilna i nastala utapanjem.

 

“Dana 25.03. ljubim svoje dijete, ono samo ne diše. Apsolutno se ništa ne osjeti, a pogotovo ne trulež. Ovaj nalaz je, gospodine Karane, vaša katastrofa”, poručio je Davidov otac.

 

Za danas je najavio da će javnosti prezentovati nalaz ponovljene obdukcije  koja je rađena na zahtjev roditelja, a koju je obavio dr. Ivica Milosavljević, načelnik Odjeljenja za sudsku medicinu Instituta za patologiju i sudsku medicinu Vojno-medicinske akademije iz Beograda.

 

“Nakon nalaza sa VMA, svima će biti jasno, zašto radimo sve ovo”, poručio je Dragičević.

 

 

(6yka.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI