Jedan od najkontroverznijih fudbalera

Bivši fudbaler Zrinjskog otkrio: Htio sam nokautirati Baku Sliškovića ili porazbijati svlačionicu, ali...

Sport 11.04.18, 18:22h

Bivši fudbaler Zrinjskog otkrio: Htio sam nokautirati Baku Sliškovića ili porazbijati svlačionicu, ali...
Nikada neću zaboraviti prošlu sezonu. Igrali smo utakmicu s Radnikom u Mostaru i trebao sam igrati od prve minute. Dođe Baka i pročita sastav, a mene nema na popisu. Već tu sam se morao smirivati

 

Jedan od najkontroverznijih fudbalera koji su nastupali u bh. eliti svakako je Tonći Kukoč. Međutim, pod Bijelim brijegom se nije proslavio.

 

Vrijeme provedeno u Mostaru uglavnom je provodio na klupi ili na tribinama. Stoga je na ljeto odlučio dići sidro i skrasiti se u mađarskom Honvedu.

 

On se u razgovoru za 100posto prisjetio i jedne situacije iz Zrinjskog kada je poludio na trenera Baku Sliškovića, a onda ga je smirio jedan povik s tribine.

 

- Nikada neću zaboraviti prošlu sezonu. Igrali smo utakmicu s Radnikom u Mostaru i trebao sam igrati od prve minute. Dođe Baka i pročita sastav, a mene nema na popisu. Već tu sam se morao smirivati. Dođe drugo poluvrijeme, igra se 60. minuta, ušle su već tri izmjene, a ja nisam ni poslan na zagrijavanje. Gotovo je! Razmišljam hoću li nokautirati Baku ili polomiti svlačionicu - kaže Kukoč pa nastavlja:

 

- Završila je utakmica, a ja odlazim prema svlačionici, spreman da sve porušim, kad neko s tribina vikne: "Ne možeš ni u Zrinjskome da igraš." Taj me čovjek spasio. U inat njemu, ali kunem Vam se, samo u inat njemu nisam napravio sra** - ispričao je ovaj kontroverzni fudbaler.

 

(100posto, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI