Zabrinjava što je Šešelj slobodan građanin

Majke u Srebrenici o presudi Šešelju: Neka ga dovedu da vidi da ovdje ima osam hiljada braće, muževa, sinova, očeva...

Front 11.04.18, 15:15h

Majke u Srebrenici o presudi Šešelju: Neka ga dovedu da vidi da ovdje ima osam hiljada braće, muževa, sinova, očeva...
Mešković kaže da je ''dobro što je Šešelj kao jedan od nekadašnjih političkih lidera Srbije osuđen, ali da vjerovatno kako on i Srbija još zagovaraju politiku iz 90-ih godina prošlog stoljeća''

 

Kako iz Srebrenice javlja N1 majke Srebrenice djelimično su zadovoljne sa izrečenom presudom. Kažu da je sama ideja Velike Srbije dovela do brojnih strahota koje su se dogodile u BiH i genocida 1995. u Srebrenici.

 

"On nije vrijedan niti može biti dostojan ovolike naše omladine, braće, muževa, sinova, očeva... On kaže da nije to i da smo se biva sami poubijali. Neka dođe svako pa neka vidi", kazala je Nura Mustavić, jedna od majki u Srebrenici.

 

"Neka ga dovedu da vidi da ovdje ima osam hiljada, nema hiljadu, on kaže samo hiljadu, je li možemo mi to da slažemo?", kazala je Refija Hadžibulić.

 

Jasmin Mešković, predsjednik Saveza logoraša BiH, je iz Srebrenice komentarisao presudu Vojislavu Šešelju. Mešković kaže da je ''dobro što je Šešelj kao jedan od nekadašnjih političkih lidera Srbije osuđen, ali da vjerovatno kako on i Srbija još zagovaraju politiku iz 90-ih godina prošlog stoljeća''.

 

Meškovića zabrinjava što je Šešelj ipak slobodan građanin, bez obzira na presudu.

 

"Konačno je jedan od čelnika Srbije osuđen za zločin protiv čovječnosti. Sve što se dešavalo u BiH u ratu se nije moglo desiti bez Srbije. Sve što se desilo je osmišljeno. Posebno zabrinjava što Šešelj slobodan građanin. Na pozive suda se nije odazivao. Koliko mi je poznato, on je i poslanik u Skupštini Srbije. Vjerovatno on još zagovara politiku iz 90-ih godina. Vjerovatno još nema u promjeni politike Srbije od 90-ih godina", kazao je Mešković.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI