video/ potresna ispovijest srpkinje kojoj su ukrali bebu

Pronašla je kćerku nakon 34 godine: Nije htjela da pljune u epruvetu pa sam je od muke počupala, a DNK je pokazao...

Lifestyle 11.04.18, 10:20h

Pronašla je kćerku nakon 34 godine: Nije htjela da pljune u epruvetu pa sam je od muke počupala, a DNK je pokazao...
"Nisam mogla da povjerujem u tu laž. Rekli su mi da je dijete u zamrzivaču i da ne mogu da je vidim. Nisu mi čak ni dali nikakav dokument da je beba preminula", započela je svoju priču u potresnoj ispovijesti Stanica


 

Stanici Blagojević ukrali su bebu na porođaju u Valjevu,  a žena je poslije 34 godine uspjela da pronađe kćerku Petru, koja danas živi u Austriji- piše Kurir

 

Ona je gostujući u jutarnjem programu Pinka rekla da je njena drama krenula nakon porođaja, kada je 4. aprila 1984. godine rodila zdravu i pravu kćerku da bi joj samo nekoliko dana kasnije, ljekari rekli da je beba preminula.

 

"Nisam mogla da povjerujem u tu laž. Rekli su mi da je dijete u zamrzivaču i da ne mogu da je vidim. Nisu mi čak ni dali nikakav dokument da je beba preminula", započela je svoju priču u potresnoj ispovijesti Stanica. 

 

 

Njoj je bilo sumnjivo kada su joj na nekoj od otpusnih lista napisali da je beba preminula 12. aprila, a Stanica pamti da je 9. aprila izašla iz bolnice. 

 

"Znala sam da je moja kćerka živa. Nikada joj za ove 34. godine ni na groblju ni u jednoj crkvi nisam zapalila svijeću iako su me na to primoravali. Odlučila sam da posvetim svoj život da je pronađem i uspjela sam u tome. Ne možete da vjerujete koliko mi je bilo teško", kroz suze govori Stanica. 
 

U svom potresnom svjedočenju Stanica je rekla da je odrasla sa četiri sestre, i da njena agonija zapravo počinje i prije porođaja kada joj je suprug za koga je bila udata, a kasnije se razvela, rekao da ako planira da rađa žensku djecu, da može odmah da izađe iz kuće. 

 

Stanici je trebalo 34 godine da pronađe svoju ukradenu kćerku, za koju je u međuvremenu dobila dojavu da živi u Beču, gdke se potom i uputila da je traži. Kaže, kada ju je prvi put vidkela, suza je kćerki, koja radi u jednoj austrijskoj bolnici, krenula niz lice. 

 


 

Stanica tvrdi da je njena kćerka odgajana u Austriji, da ju je podigla žena iz Valjeva, da je tamo išla u privatnu osnovnu i srednju školu, ali i na privatni fakultet.

 

"Nekim čudom tamo je našla Jugoslovena...Udata je za Hrvata i danas ima i svoje dijete..."

 

"Morala sam nekako da dođem do njenog DNK, nisam imala nikoga da mi pomogne, a znala sam da je to moja kćerka. Tako sam u junu 2016. godine došla u bolnicu gdje ona radi i na ono malo njemačkog što sam znala zatražila sam joj da pljune u epruvetu. Ona je tada bila zbunjena i ponavljala da ne razumije", priča Stanica dodajući da je ubijeđena da njena kćerka zna srpski jer je nemoguće da ju je odgajala Valjevka, a da joj se nikada nije obratila na srpskom.

 

Štaviše, Stanica je uvjerena da je njena kćerka Petra razumjela sve što joj je govorila na srpskom.

 

petra-ukradena-kcerka


 

Ona dodaje da je zatražila od zaposlenih u bolnici da joj pomognu da nekako priđe kćerki i da dođe do DNK, ali joj nisu izašli u susret. 

 


 

Izmučena i umorna, Stanica je otišla tog dana u stan u Beču gdje je privremeno boravila, a onda je došla sutradan i nakon što nije uspjela da je ubijedi kćerku da pljune, od muke zaskočila na nju i počupala kosu. 

 


 

"Bila sam toliko uznemirena i nisam mogla da vjerujem šta sam uradila, ali morala sam. Pobjegle smo svaka na svoju stranu, a ja sam sa pramenom kose u ruci otišla u stan u Beču gdje sam boravila", rekla je Stanica. 

 


 

Žena je ubrzo nakon toga uradila DNK analizu, da bi nakon toga stigla potvrda da je 99,9 odsto potvrđeno materinstvo. 

 

"Ja sam kćerki nekoliko puta dosad čestitala rođendan, koji je 4. aprila, slala sam joj čestitke i poklone, a prošle godine sam prijatelje u Beču zamolila da joj odnesu 34 ruže na kućnu adresu", rekla je Stanica. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI