Otvaranje 21. Međunarodnog sajma privrede

Aleksandar Vučić započeo dvodnevnu posjetu BiH, u Mostaru se sastao sa Draganom Čovićem

Front 09.04.18, 15:39h

Aleksandar Vučić započeo dvodnevnu posjetu BiH, u Mostaru se sastao sa Draganom Čovićem
Sutra, drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača

 

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić počeo je dvodnevnu posjetu BiH sastankom u Mostaru sa hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem.

 

Nakon sastanka predviđene su izjave. Vučić će se potom sastati sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i Njegovim preosveštenstvom episkopom zahumsko-hercegovačkim i primorskim Grigorijem, sa kojima će u 16.00 časova posjetiti mjesto izvođenja radova na Sabornoj crkvi Svete trojice u ovom gradu.

 

Dodik, Vučić i episkop Grigorije će u 16.30 časova razgovarati u zgradi Generalnog konzulata Srbije u Mostaru. Predsjednici Republike Srpske i Srbije u 17.00 časova razgovaraće sa predstavnicima Koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

 

Za 18.00 časova predviđeno je da Vučić prisustvuje svečanom prijemu koji organizuje Privredna komora Srbije u hotelu "Mepas".

 

U 19.00 časova Čović organizuje predsjedničku večeru u ljetnjikovcu "Radobolja", gdje će, osim Vučića i Dodika, prisustvovati i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, premijeri Bugarske i Hrvatske Bojko Borisov i Andrej Plenković, predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara, te predsjedavajuća Predstavničkog doma parlamenta BiH Borjana Krišto.

 

Večeri neće prisustvovati članovi Predsjedništva BiH Mladen Ivanić i Bakir Izetbegović.

 

Sutra, drugog dana posjete, Vučić će se sastati sa predsjednikom Vlade Bugarske Bojkom Borisovom, a nakon toga otvoriti 21. Međunarodni sajam privrede i obići štandove Srbije, koja je zemlja partner na ovogodišnjem sajmu, kao i štandove drugih izlagača.

 

Tokom popodneva, Vučić će boraviti u Trebinju, gdje će posjetiti lokaciju na kojoj se gradi dječiji vrtić "Srbija", otvoriti Konzularnu kancelariju Generalnog konzulata Srbije i obići Saborni hram Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI