za brutalno ubistvo kristine krupljan (18)

David Komšić osuđen na 30 godina zatvora, otac vikao: 'Ovo je sramota! Sudite dijete jer je iz Bosne!'

Hronika 09.04.18, 14:35h

David Komšić osuđen na 30 godina zatvora, otac vikao: 'Ovo je sramota! Sudite dijete jer je iz Bosne!'
David Komšić nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora za brutalno ubojstvo svoje bivše djevojke Kristine Krupljan

 

David Komšić (20) nepravomoćno je na Županijskom sudu u Zagrebu osuđen na 30 godina zatvora jer je u veljači prošle godine brutalno ubio bivšu djevojku, koja se nalazila u drugom stanju, Kristinu Krupljan (18) sa 88 uboda nožem- piše Dnevnik.hr.

 

David Komšić nepravomoćno je osuđen na 30 godina zatvora za brutalno ubojstvo svoje bivše djevojke Kristine Krupljan. Presudu je slušao pognute glave. Njegov otac je prvo zapljeskao i vikao: "Ovo je sramota! Sudite dijete jer je iz Bosne!" a onda su ga izveli iz sudnice.

 

Sutkinja Sanja Mazalin u pojašnjenju presude kazala je kako je riječ o teškom ubojstvu izvedenom na posebno okrutan način. Istaknula je kako nema dvojbe da je David Komšić kobne večeri sjeo u Kristinin auto ispred njenog vlastitog doma i nanio joj 88 ozljeda - uboda metalnim nožem duljine 20 cm, čija je oštrica izosila 8 ili 9 centimetara. 

 

"Sigurno je da je sve ozljede zadobila dok je sjedila na vozačkom mjestu. Ozljede je imala na gotovo na svim dijelovima tijela - 43 u vrat, 6 u glavu, 9 u trup a u udove čak 30. Ozljede su bile osobite teške, a preminula je zbog uboda u vrat i prsni koš", kazala je sutkinja. 

 

Dodala je kako su vještaci ocijenili da je jako patila jer je bila svjesna. 

 

"Mlada djevojka bila je svjesna i suočena s boli vlastitim ozljeđivanjem i izvjesnim smrtnim ishodom. Riječ je o teškom ubojstvu počinjenom na izrazito okrutan način", rekla je pojasnivši da Kristina nije toliko patila bilo bi to obično ubojstvo.

 

Sutkinja Mazalin navela je da nema dokaza da je David Komšić planira osvetiti se i ne može se zaključiti da je to učinio iz bezobzirne osvete. Za to Državno odvjetništvo nije iznijelo dokaze osim tvrdnji iz završnih riječi.

 

Ocjena je sudskog vijeća da se radi o situacijskom ubojstvu. 

 

"Unatoč brutalnosti a sigurno je jedno od najbrutalnijih ubojstava u Hrvatskoj, nema elemenata bezobzirne osvete. Tih dana David je izmjenjivao s Kristinom poruke pune emotivnih i toplih riječi. Ostalo je nepoznato sto je bio okidač za ubojstvo zbog nedostatka iskaza iz njegove obrane. Nije bio neubrojiv niti je bio doveden u stanje patnje što je tvrdila obrana", navodi se u obrazloženju presude.

 

Što je onda Davida Komšića navelo na ovakav čin, ostaje nepoznato. Vještačenje je pokazao da je njegova sposobnost shvaćanja radnji iako narušena bila je očuvana, znao je znao što radi i mogao je vladati svojim postupcima. Psihološko vještanje pokazalo je kako su kod Davida Komšića prisutna narcistička obilježja, egocentričnost, potreba za dominacijom, prenaglašena vlastita važnosti, potreba da ga se stalno hvali.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI