Gorka ispovijest 51-godišnjeg muškarca

Život s mikropenisom: Ja sam očajno, malo, ništa... Prezirem se, stidim... A najgore mi je kada se trebam skinuti

DEPO PLUS 08.04.18, 13:18h

Život s mikropenisom: Ja sam očajno, malo, ništa... Prezirem se, stidim... A najgore mi je kada se trebam skinuti
Kako je to živjeti s mikropenisom? Ovaj muškarac ispričao je svoju životnu priču koja je obilježena sramom, tugom, poniženjima zbog veličine penisa i traumama koje je preživio

 

 

Iako se znanstvenici još nisu dogovorili oko tačne dužine, opće prihvaćeno je da je prosječna duljina penisa u erekciji 13,5 centimetara. Isto tako, sve ispod 7,5 centimetra smatra se mikropenisom. 

 

Na internetskoj stranici New York Magazina svoju priču ispričao je čovjek s mikropenisom, koji je želio ostati anoniman. U pitanju je 51-godišnji profesor iz Velike Britanije, koji je podrobno opisao sve probleme, nesigurnosti i emotivnu bol kroz koju je prošao, prenosi 24sata.hr.


Koliko je velik vaš penis?


To se jako razlikuje, normalno je dug 5 centimetara, u erekciji 7,5 centimetara, a obujam mu je 8.3 centimetara spušten i 10 centimetara u erekciji.


Kada ste shvatili da imate manji penis od drugih ljudi?


S vremenom sam shvatio. Moji roditelji su se razveli kad sam imao devet godina i ostao sam s tatom, koji me za ljetne praznike slao kod rođaka. Bio sam jako nesigurno dijete i kompulzivno sam piškio u krevet. Jednom prilikom kad sam prespavao kod prijatelja pomokrio sam se u krevet te me je sljedeće jutro mama od prijatelja ukorila na način da me prisilila da se presvučem pred svima.


Ista stvar dogodila mi se i kad sam imao 12 godina. Bili smo u hotelu, a upraviteljica je došla sa spremačicama kad mi se to dogodilo i rekla da će mi sljedeći put odrezati tu malu stvarčicu među nogama. To mi je i dan danas jedno neugodno i živo sjećanje. 


Najgore je bilo u srednjoj školi. Prije tjelesnog smo se morali presvlačiti, a većina dječaka nije imala nikakvog srama. Tada sam postao svjestan da nisam kao drugi. I tu su stvari postale još gore. Svi su me zezali, pa čak i profesori, mada ne tako direktno kao drugi učenici.


Tad ste otkrili da nemaju svi iste penise?


Da. Sjećam se nekolicine dječaka koji su bili jako razvijeni i koji su se voljeli hvaliti svojim tijelom. Ja sam očajnički pokušavao sakriti svoje tijelo, pa sam se s vremenom i stvarno počeo skrivati od njih. Mjeseci su prolazili, svi su ulazili u pubertetske promjene, ali ja ne. S 14 godina i dalje sam bio debeljuškast dječak s jako malim penisom. 


Kako ste preživjeli pubertet?


S 14 godina sam postao anoreksičan, najviše zato što su me svi zezali zbog debljine. A istovremeno sam jako narastao, dobio sam pubične dlačice, ali ono što nije naraslo - to su bile moje genitalije. Svi moje prijatelji su imali djevojke, imao sam puno više prijatelja nego prije puberteta, ali nevinost sam izgubio tek s 23 godine.


Kad vam je prestao rasti penis?


Kad sam imao 14 godina. Iskreno, cijeli život mi je obilježila dužina penisa. I još nisam u redu s tim, iako sam već sredovječan čovjek. Imao sam veze, ali nisu se održale, uglavnom zato što moje partnerice nisu bile zadovoljne. Stalno se osjećam kao da ne mogu ženi pružiti ono što bi joj trebao moći pružiti svaki muškarac. I to je ono što me brine. A doktori nikad nisu bili od neke pomoći. 


Kad ste shvatili da imate stanje koje se medicinski naziva mikropenis?


Ne sjećam se kad sam priv put čuo taj izraz, ali mislim da je to bilo tokom devedesetih surfajući po Internetu. Nikad nisam išao dijagnosticirati problem.


Jeste li izbjegavali djevojke kad ste bili u pubertetu ili kad ste bili tinejdžer zato što ste brinuli šta će vam reći?


O da, to je bilo stvarno loše razdoblje mog života. Par prijatelja mi je pokušalo pomoći da nađem djevojku i zvali su me na sudare, gdje bi se tijekom večeri svi uparili. Ali, sjećam se jedne takve večeri, bio sam s djevojkom i toliko sam se bojao skinuti da ju nisam ni poljubio. Trebalo mi je dugo da se odlučim skinuti pred ženom. Mislim da sam imao 21 godinu.


Kakvo vam je bilo prvo seksualno iskustvo?


Traumatično. Imao sam 21 godinu i bio sam na tulumu. Jako sam društven i volim izlaziti. To je bio veliki tulum u nečijoj kući i većinu vremena sam proveo s jednom ljupkom djevojkom s kojom sam pričao o svemu i svačemu. U jednom trenutku ona je meni predložila da odemo na sprat i pronađemo spavaću sobu. U tom trenutku života sam imao jako dugu kosu, svi smo pušili travu, i takav sam si pomislio - zašto ne? Skoro sam i zaboravio zašto sam još djevac. Bio sam tako opušten s njom i ona je bila tako draga, da sam na trenutak zaboravio na svoj problem.


Kad je shvatila koliki mi je penis, vidjelo se na njoj da je razočarana i iziritirana otkrićem, ali razumijem ju, dan danas joj to ne zamjeram. Ipak, to je bilo prije Interneta, svi smo bili jako naivni i nisam znao da postoji svakakvih vrsta seksa i da sam mogao puno toga napraviti, osim penetracije. 


Jeste li joj rekli ili ste čekali da vidite njezinu reakciju?


Nisam joj rekao - stvarno je željela seks. Skinula se i onda je meni pomogla da se skinem. Ipak, mene nije oduševila ideja skidanja pa sam bio prilično umrtvljen. Pokušavala me je napaliti jer nije mogla vidjeti što se nalazi tamo dolje. Pretpostavljam da se nadala da će se povećati ili promijeniti. Malo se ukrutio, ali ne dovoljno za penetraciju.

Neko vrijeme smo se ljubili u krevetu i valjali okolo, a onda sam počeo glumiti da sam previše pušio i da se ne mogu seksati. Predložio sam joj da se vratimo dolje i nastavimo tulumariti. Trebalo mi je dvije godine da ponovo odem u krevet sa ženom.


Je li to zato što ste se bojali da će i drugi put biti isto?


Da, i još me strah. Problem s mikropenisom je da je to stanje koje se ne mijenja.


Smatrate li da ste taj put izgubili djevičanstvo?


Ne.


Kad ste izgubili djevičanstvo?


Nedugo nakon tog incidenta. Na fakultetu sam stalno bio okružen gomilom predivnih djevojaka i ubrzo sam se počeo mrziti. Previše sam se mrzio da bih napravio bilo što seksualno. Postao sam samotnjak. Tri godine nakon fakulteta, kad sam počeo raditi, upoznao sam djevojku i jako smo se zaljubili. Tad sam izgubio djevičanstvo. Imao sam 23 godine. 


Kakvo vam je to bilo to iskustvo?


Bilo je mi je lijepo, iako me je bilo jako sram. Sami seks je bio puno bolji nego prvi put jer je moja partnerica imala puno više seksualnog iskustva i tačno je znala šta treba sa mnom. Znala je kako da tu malu stvarčicu stavi u sebe. Dala je sve od sebe da nam bude dobro. I bila je draga i nasmijana i čudila se kako je mali. Bili smo zajedno skoro godinu dana.


Ali, s vremenom je izgubila interes za mene, i za seks, te je neko vrijeme nakon što smo prekinuli prohodala sa ženom. Dugo smo ostali prijatelji. kasnije mi je znala pričati o svim muškarcima s kojima je bila. Pričala mi je o dečkima koji su bili jako obdareni, napominjući da su dignuti mogli podići cijeli poplun s kreveta, uspoređujući moj mikropenis s tim. Smijali smo se zajedno. Zbog nje sam se bolje osjećao. Da ju nisam upoznao, vjerojatno bih još bio djevac. 

 

Je li vas to iskustvo ohrabrilo da se upustite u novu vezu?

 

Neko vrijeme sam si mislio nema šanse. Pomislio sam si da bih možda mogao probati homoseksualnu vezu. Mogao bih biti nečija djevojka. Probao sam i shvatio da nisam homoseksualac. Ali, svidio mi se cijeli taj homoseksualni svijet. 

 


Je li vam bilo ugodnije pokazivati svoj penis muškarcima nego ženama?


Zbog muškaraca sam se osjećao još gore. Postao sam "onaj frajer s malim penisom" i više su me ponižavali nego žene. Ali u ponižavanju se može i uživati, ako se drugačije postavite. 


Koju ulogu ste imali u seksu s muškarcima?


Uglavnom sam bio dolje, ali imao sam jedan seksualni odnos s muškarcem koji me je želio samo oralno zadovoljiti. Za vrijeme tog seksa sam bio toliko šokiran njegovom željom da se uopće nisam mogao opustiti. Bio sam jako zbunjen cijelim tim iskustvom. Privlačila me ta scena, ali ne i seks s muškarcima. Možda sam bio prevelika kukavica. Da sam se opustio i naučio uživati u homoseksualnosti, možda bi mi to bio spas.
 

Nastavak razgovora čitajte OVDJE.

 

(24sata.hr/DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI