svečano u auli sarajevske vijećnice

Dodijeljene Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva: Evo imena svih laureata

Kultura 06.04.18, 21:08h

Dodijeljene Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva: Evo imena svih laureata
Laureati su zahvalili vijećnicima Gradskog vijeća Sarajeva na ukazanom povjerenju, naglasivši da im dodijeljena priznanja predstavljaju čast i podstrek u daljem radu

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka i predsjedavajući Gradskog vijeća Igor Gavrić večeras su u auli sarajevske Vijećnice laureatima Šestoaprilske nagrade Grada Sarajeva uručili priznanja, a nagrađeno je nekoliko zaslužnih organizacija i pojedinaca.U kategoriji kultura i umjetnost Šestoaprilsku nagrada Gradu Sarajeva dobio je bh. glumac i direktor Kamernog teatra 55 Emir Hadžihafizbegović, a u kategoriji zdravstva i socijalne zaštite nagradu je dobio ljekar dr. Ismet Gavrankapetanović.

 

sestoaprilske-1-jpgU kategoriji obrazovanja dobitnica nagrade je profesorica Tatjana Ljujić-Mijatović.U kategoriji privrede, nagrada je dodijeljena Centrotrans-Eurolinesu, u kategoriji sporta Karate klubu Bosna, dok je u kategoriji "Ostali" nagradu dobio Odred policije za specijalne namjene Lasta. Dobitnik priznanja "Počasni građanin Grada Sarajeva" je Stjepan Mesić, bivši predsjednik Republike Hrvatske.Ovo se priznanje dodjeljuje i stranim državljanima koji su ostvarili naročit doprinos razvoju i afirmaciji Grada, razvoju međunarodnih i međuljudskih odnosa, na načelima solidarnosti, demokratičnosti, humanosti i tolerancije među ljudima.

 

sestoaprilske-3-jpgDobitnici priznanja "Plaketa Grada Sarajeva" su Vlado Raguž, prof. dr. Kurt Kalcher i Kulturni centar "Kralj Fahd", a ovo se priznanje dodjeljuje za doprinos razvoju Grada u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva i drugim oblastima života i rada.Nagradu "Graham Bamford" koja se dodjeljuje pojedincima, građanima BiH i stranim državljanima, za iskazanu izuzetnu građansku hrabrost, solidarnost, humanost i altruizam, posthumno je dobio Irhan Fočo, a istu nagradu je dobio i Kenan Ćubara.Laureati su zahvalili vijećnicima Gradskog vijeća Sarajeva na ukazanom povjerenju, naglasivši da im dodijeljena priznanja predstavljaju čast i podstrek u daljem radu.(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI