UČENICIMA OBEĆAN LUKSUZ, A KAD SU STIGLI...

Ekskurzija iz pakla, roditelji šokirani: Djecu su nam tretirali k'o vreće krompira...

Hronika 06.04.18, 12:44h

Ekskurzija iz pakla, roditelji šokirani: Djecu su nam tretirali k'o vreće krompira...
Ovakav smještaj, koji je nakon pobune dijela zabrinutih roditelja ipak zamijenjen nešto boljim, djeci je “omogućila” turistička agencija “Perla” iz Imotskog

 

 

 

Sobe čije je zidove “uhvatila” plijesan, razbijeni inventar i ogledala, napuknuti štekeri iščupani iz zidova, kabeli koji vire iz telefonskih utičnica, razbijeni i odvojeni štokovi od vrata, napukli plafon u kupaonici i nečisti tepisi - kratak je opis soba hotela “Toplice” u Krapinskim Toplicama u kojima su bili smješteni osmaši makarske Osnovne škole Stjepana Ivičevića u sklopu dvodnevne ekskurzije, s koje su se vratili prošle sedmice, a za koju su roditelji izdvojili 1190 kuna (oko 320 KM).


Ovakav smještaj, koji je nakon pobune dijela zabrinutih roditelja ipak zamijenjen nešto boljim, djeci je “omogućila” turistička agencija “Perla” iz Imotskog, piše Jutarnji.hr.


Agenciji je dio roditelja 64 učenika makarske škole već poslao prigovor kojim zbog neispunjenih ugovornih obveza pri organizaciji izvanučionične nastave traže pravo na odštetu od 10 do 50 posto cijene ugovorenog aranžmana, jer je došlo do odstupanja od rezerviranog smještaja.


Učenici su, naime, trebali boraviti u uređenim i renoviranim sobama hotela “Well” u Termama Tuhelj, udaljenog sedam kilometara od hotela “Toplice”. Uostalom, tako je njihovim roditeljima i rečeno u sklopu prezentacije koju je “Perla” održala kada se natjecala za dobivanje posla organizacije ovog putovanja.


Unatoč tada rečenome, predstavnica “Perle” uopće nije rezervirala smještaj u hotelu “Well”, nego je šest dana (!) prije polaska na ekskurziju skurzije poslala rezervaciju za smještaj u hotelu “Toplice” čije su sobe bile slobodne.


Da stvar bude još gora, roditelji su za zamjenski hotel “Toplice” doznali dan prije odlaska djece na ekskurziju, uz pojašnjenje iz “Perle” kako je u “Wellu” naglo iskrsnuo nekakav kongres, no da je i hotel “Toplice” u vlasništvu iste tvrtke, tako da problema neće biti.


Sve ovo su nam ispričali ogorčeni roditelji osmaša Anđela Panžić i Antonio Zec, koji kažu kako su ponajprije sretni što su im se djeca kući vratila živa i zdrava. Ipak, poduzeli su korake kako bi, kao i ostali dio nezadovoljnih roditelja, istjerali pravdu na čistac.


Sve navedeno Anđeli Panžić potvrdili su i djelatnici hotela “Well”, što je vidljivo iz korespondencije koju nam je ustupila na uvid, a s kojima je komunicirala nakon što joj je sin poslao fotografije derutne sobe. Upitala ih je je li istina da se u njihovu hotelu 22. i 23. ožujka održavao neplanirani kongres. Odgovor je bio očekivan.


- Radi se o potpunoj pogrešci agencije koja nije provjerila raspoloživost kapaciteta prije potvrde ekskurzije roditeljima. Iz svih korespondencija s agencijom vidljivo je da od samog početka nije bilo slobodnih kapaciteta za navedenu grupu. Kada smo primili najavu za grupu, u sustavu je već bio kongres koji je fiksno potvrđen, a agencija nas je u više navrata telefonski kontaktirala i pitala je li se nešto oslobodilo. S navedenom agencijom smo prekinuli suradnju jer su nam napravili iznimno veliku štetu i narušili ugled naše tvrtke. I hotel Toplice nije u našem vlasništvu, stoji u odgovoru Anđeli Panžić iz hotela “Well”, uz napomenu da su se za grupu učenika iz Makarske bile javile još tri agencije koje su lani u novembru provjerile raspoloživost kapaciteta te su napravile opciju rezervacije koju su stornirale u decembru, kada je većina roditelja izabrala “Perlu” za agenciju koja će im djeci organizirati ekskurziju.


“Perla” je pak, tvrde u “Wellu”, u januaru samo poslala najavu za dolazak učenika, no tada je za traženi termin u hotelu već bio rezerviran za kongresnu grupu.


Kako tvrdi Panžić, dan prije ekskurzije voditeljica poslovnice “Perle” Julija Živanović sazvala je sastanak na kojemu je roditelje obavijestila o promjeni hotela, navodeći da su “Toplice” istog standarda kao i “Well”. Međutim...


Nastavak teksta čitajte OVDJE.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI