imenovan i Glavni izborni štab

GO Stranke penzionera u BiH usvojio izbornu strategiju za Opće izbore 2018.

Front 05.04.18, 12:51h

GO Stranke penzionera u BiH usvojio izbornu strategiju za Opće izbore 2018.
Na kraju sjednice usvojen jedinstven zaključak da za penzionere neće biti boljitka sve dok ne budu imali svoje zastupnike u Parlamentu gdje se donose zakoni i odluke u oblasti socijalne politike i reforme penzionog sistema

 

Jučer je u Sarajevu održana sjednica Glavnog odbora Stranke penzionera – umirovljenika BiH na kojoj je razmatrano i usvojeno niz važnih programskih dokumenata. Usvojena je Izborna Strategija za Opće  izbore 2018.godine, a imenovan je i Glavni izborni štab  Stranke za opće izbore 2018.godine.


Na kraju sjednice usvojen jedinstven zaključak da za penzionere neće biti boljitka sve dok ne budu imali svoje zastupnike u Parlamentu  gdje se donose zakoni i odluke u oblasti socijalne politike i reforme penzionog sistema.


Sjednici su prisustvovali predstavnici Izvršnog odbora Saveza udruženja penzionera FBiH i izrazili su punu podršku programskoj opredjeljenosti Stranke penzionera –umirovljenika BiH i definisanim ciljevima u borbi za  bolji status penzionera i svih ostalih ranjivih grupa koje se nalaze ispod granice siromaštva.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 

BLIN
KOMENTARI