FOTO/ OD NEDJELJE, 08. APRILA, NOVE EPIZODE POPULARNOG SERIJALA

U 'Orient Expressu' sve se mijenja: Kako je agilna Ornela preporodila propali sarajevski hotel?

Mediji 04.04.18, 13:28h

U 'Orient Expressu' sve se mijenja: Kako je agilna Ornela preporodila propali sarajevski hotel?
U luksuzno preuređen hotel po mjeri nove vlasnice Ornele sada sve češće dolaze gosti sa neobičnim zahtjevima. Kako će direktor i skromno osoblje hotela izaći na kraj sa "problematičnim" gostima, gledatelji će saznati kroz narednih šest epizoda koje su u programu TV1 i Mreže od nedjelje, 08. aprila, u 20 sati

 


Nekoliko mjeseci nakon što je dobio novu gazdaricu, hotel „Orient Express“ se preuređuje. Agilna Ornela mijenja enterijer i unosi dah sofisticirane aristokratije u ambijent orijenta koji sada ispunjava hotel, sve izgleda drugačije i odiše svježinom, čak se i osoblje mijenja... Stiže novi kuhar, dobrodušni veseljak, a i recepcioner Demba dobija novu kolegicu. Nick je zaglavio u bolnici, ali se u hotelu, na iznenađenje svih, pojavljuje njegov sin Mick – isti on, ali ipak drugačiji. Međutim, kada se na vratima pojavi zgodna i odrješita mlada dama sa prevelikim zahtjevima za osoblje hotela, nastaje trka da joj se udovolji. No niko ni ne sluti ko je zapravo ona, dok se ne pojavi Ornela... 

 

orient-express-nove-ep-1


Ovo je kratak sadržaj prvog nastavka novih epizoda bh. humorističkog serijala "Dobrodošli u Orient Express" koje se, nakon uspješnih pilot epizoda, od nedjelje, 08. aprila, u 20 sati, počinju emitirati u programu TV1 i Mreže.


U luksuzno preuređen hotel po mjeri nove vlasnice Ornele (Bojana Gregorić Vejzović) sada sve češće dolaze gosti sa neobičnim zahtjevima. Kako će direktor i skromno osoblje hotela izaći na kraj sa "problematičnim" gostima, gledatelji će saznati kroz narednih šest epizoda koje su snimane u novom studijskom  prostoru i u kojima se, uz stare aktere, pojavljuju i brojni novi glumci iz BiH i regiona.


Glavni akteri serije su najpopularniji bh. glumci (Mirvad Kurić, Emir Hadžihafizbegović, Vanesa Glođo, Haris Burina, Mona Muratović, Zana Marjanović, Edhem Husić, Semir Krivić, Mirsad Tuka, Slaven Knezović, Miro Barnjak...) te glumci iz Hrvatske i Srbije, Bojana Gregorić, Maja Šipovac, Mina Manojlović Vodušek, Lovorka Trdin, Gea Erjavec.

 

orient-express-nove-ep-2


U ulozi novog kuhara pojavljuje se Robert Krajinović, a lik Nickovog jašarastog sina Micka tumači Rijad Gvozden. Uz njih, tu su i mlade bh. glumačke snage Armin Omerović, Maja Zećo, Nerman Mahmutović, kao i specijalni gosti, poput doajena operske bh. scene Ivice Šarića, kojeg će gledaoci moći gledati i u ovonedjeljnoj epizodi.


Serija "Doborodošli u Orient Express" nastala je po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, a autor scenarija je Dževad Hadžić.


Direktor fotografije je poznati i nagrađivani bh. snimatelj Šahin Šišić, scenografiju potpisuje Maja Cerić, kostimografiju Belma Žiško, montažu Fadil Komarica, dok produkciju čitavog projekta vode Amira Kudumović-Gorgulu i Angelina Albijanić-Duraković.


Reditelji serije su Jasmin Duraković i Emir Kapetanović.

   
Serija je nastala u realizaciji DEPO Produkcije iz Sarajeva, u koprodukciji sa TV1, te uz podršku partnera projekta - domaćih kompanija Sarajevska pivara, Ekoline Kovan i Klas.

 

orient-express-nove-ep-4

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

BLIN
KOMENTARI