VIDEO/ Napad na novinara

Uhapšeni Hilmo i Ilhan Pepić: Policija sumnja da je Sadiković bio meta

Hronika 02.04.18, 19:52h

Uhapšeni Hilmo i Ilhan Pepić: Policija sumnja da je Sadiković bio meta
Eksplozija se desila nešto poslije 23 sata, a Sadiković u tom trenutku nije bio u kući, ali jeste njegova supruga, koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu

 

Rožajci Ilhan i Hilmo Pepić uhapšeni su popodne zbog sumnje da su kasno sinoć, nešto poslije 23 sata, bacili bombu u centru Bijelog Polja, ispred kuće novinara TV Vijesti Seada Sadikovića

 

Policija sumnja da je Sadiković bio meta, ali za sada ne mogu govoriti o motivu jer se istraga nastavlja.

 

- Izuzeti su svi tragovi s lica mjesta koji su potrebni za vještačenje i bit će upućeni na odgovarajuća vještačenja. Osim toga, izuzimaju se videosnimci s okolnih objekata, a, također, pribavljaju se i drugi dokazi radi identifikacije izvršilaca ovog krivičnog djela - kazao je Denis Zvrko, osnovni državni tužilac u Bijelom Polju.

 

Eksplozija se desila nešto poslije 23 sata, a Sadiković u tom trenutku nije bio u kući, ali jeste njegova supruga, koja ga je obavijestila šta se desilo u njihovom dvorištu.

 

- Tu stalno parkiram auto, tu je parkirao neko drugi, e dobra je stvar sada da neće smjeti da parkiraju na moje parking mjesto. Ne znam šta da kažem - kazao je Sadiković.

 

Sadiković je ranije danas poručio da vjeruje da će istražitelji nastojati riješiti slučaj.

 

- Mislim da nije rješenje naći izvršitelja i njegovog nalogodavca, jeste uvjet bez kog se ne može, ali nije konačno rješenje, mora se naći još i nalogodavac nalogodavca i dalje sve do političkog inspiratora - kazao je Sadiković.

 

U eksploziji bombe, najvjerovatnije kašikare, oštećen je automobil koji ne pripada Sadikoviću, već Bjelopoljcu s prebivalištem u Austriji koji se jučer tim rentakar vozilom beogradskih registracija dovezao od Beograda do Bijelog Polja.

 

 

(Vijesti, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI