Nismo nastupili u najjačem sastavu

Zmajevi u Francuskoj remizirali protiv Senegala

Sport 27.03.18, 22:00h

Zmajevi u Francuskoj remizirali protiv Senegala
Nakon 90. minuta igre u Le Havreu, susret je okončan 0:0 - gdje je BiH ipak ostavila nešto bolji utisak nego večerašnji protivnici

 

Fudbalska reprezentacija BiH u francuskom Le Havreu odmjerila je snage sa učesnicom Svjetskog prvenstva u Rusiji, reprezentacijom Senegala - a susret je završen rezultatom 0:0.

 

Izabranici Roberta Prosinečkog bili su ravnopravan protivnik afričkoj reprezentaciji, a tokom susreta imali su mnogo ozbiljnije prilike za postizanje gola u odnosu na oponenta. 

 

Vrijedi napomenuti da niti jedna reprezentacija nije nastupila u najjačem sastavu. 

 

U prvom poluvremenu, uprkos terenskoj dominaciji Senegala na stadionu Oceane, tim BiH imao je zrelije prilike za postizanje gola. Edin Džeko je zaprijetio prvi, da bi najzrelije prilike BiH stvorila preko Edina Višće

 

Fudbaler Istanbul BB-a dva puta je imao mat poziciju u odnosu na golmana Senegala Dialloa, ali lopta nije završila između stativa. 

 

U nastavku meča, tim Roberta Prosinečkog je bio ponovo opasniji, a Bosni i Hercegovini je poništen pogodak, nakon što je sudijski tim na čelu sa Švicarcem Klossnerom procijenio da je Kolašinac bio u nedozvoljenoj poziciji u toku napada. 

 

Upravo je fudbaler Arsenala na izmaku 60. minute iz izgledne pozicije šutirao tačno u golmana Senegala. 

 

S druge Strane, Senegal je djelovao kao da će svoju šansu za gol na ovom meču tražiti iz kontranapada, a igru su bazirali na dugim loptama - koje je defanzivni tim BiH uspješno 'čistio' ispred gola Ibrahima Šehića.

 

Kako se susret bližio kraju, tako su selektori obje reprezentacije dosta mijenjali igrače - pa je i pao tempo igre. Višća je imao još jednu izglednu priliku petnaestak minuta do kraja, ali nije uspio nadmudriti golmana Senegala.

 

Nakon 90. minuta igre u Le Havreu, susret je okončan 0:0 - gdje je BiH ipak ostavila nešto bolji utisak nego večerašnji protivnici.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI