Nastavlja širenje na Bliskom istoku

Kako je poduzetnik iz Kreševa ušao na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata i postao kraljevski dobavljač

Biznis Klub 27.03.18, 20:54h

Kako je poduzetnik iz Kreševa ušao na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata i postao kraljevski dobavljač
Objašnjava da je cjelokupna regija MENA (Middle East and North Africa) vrlo potentno tržište za proizvođače bezalkoholnih pića. S obzirom na to da se radi o zemljama u kojima je alkohol u većini slučajeva zabranjen, a vremenske prilike utječu na veliku konzumaciju tekućine, logično je zaključiti da je potrošnja bezalkoholnih pića i vode vrlo visoka

 

Prije nešto više od četiri godine poduzetnik iz Kreševa Svjetlan Stanić, odnosno njegova firma Stanić Beverages koja ima fabrike u BiH i Hrvatskoj, od Ivice Todorića kupio je brend voćnih sokova Juicy.

 

Godinu kasnije ušao je na tržište Ujedinjenih Arapskih Emirata i vrlo brzo postao kraljevski dobavljač vodećih restorana i klubova u Dubaiju, prodaja je skočila tri i po puta, a prošle godine izvoz u tu regiju narastao je doslovno za 900 posto. Ušao je i u vodeći evropski maloprodajni lanac, francuski Carrefour.

 

Ovih dana najavio je nastavak agresivnog širenja upravo u toj regiji, na države poput Bahreina, Jemena i Egipta, istovremeno objašnjavajući da je za imidž proizvoda nužno brendirati i samu državu iz koje dolaze.

 

Čini se da barem zasad to čini uspješno: njegova firma bilježi strelovit rast dobiti, čak i usprkos činjenici da se još uvijek nalazi u primarnom investicijskom ciklusu.

 

- Danas, nakon četiri godine poslovanja Juicyja u sklopu Stanić Beveragesa, sa sigurnošću mogu reći da smo napravili jako dobar posao i ojačali poziciju brenda u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, ali i u cijeloj regiji. Nastavljamo s razvojem novih proizvoda, ali i širimo naše tržište na nove kontinente - rekao je Stanić u intervjuu za hrvatski tportal.

 

Objašnjava da je cjelokupna regija MENA (Middle East and North Africa) vrlo potentno tržište za proizvođače bezalkoholnih pića. S obzirom na to da se radi o zemljama u kojima je alkohol u većini slučajeva zabranjen, a vremenske prilike utječu na veliku konzumaciju tekućine, logično je zaključiti da je potrošnja bezalkoholnih pića i vode vrlo visoka, što potvrđuju i brojke.

 

Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

 

(BiznisInfo, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI