Novi sistem

Aerodrom Sarajevo rješava problem magle na pisti: Neće više biti otkazivanja letova?

Hronika 27.03.18, 13:57h

Aerodrom Sarajevo rješava problem magle na pisti: Neće više biti otkazivanja letova?
Ministar Jusko je dao punu podršku menadžmentu Aerodroma Sarajevo i iskazao otvorenost i spremnost za provođenje njihovih aktivnosti koje se mogu obavljati u saradnji sa Ministarstvom

 

Ministar komunikacija i prometa BiH Ismir Jusko održao je sastanak sa generalnim direktorom Aerodroma Sarajevo Arminom Kajmakovićem i direktorom Sektora upravljanja sistemima Aerodroma Sarajevo Nerminom Zijadićem.

 

Na tragu inicijative ministra Juska proistekle sa sastanka sa ministrom prometa, informacionih tehnologija i komunikacija Republike Bugarske Ivaylom Moskovskim, predstavnici Aerodroma Sarajevo održali su nedavno u Sofiji sastanak sa nadležnim tijelom za zračni promet u Bugarskoj - BULATSA. Na tom su sastanku razmijenjena iskustava u oblasti zračnog prometa, s posebnim naglaskom na rješavanje problema magle na aerodromima u zimskom periodu.

 

Na današnjem sastanku u Ministarstvu, direktor Kajmaković i njegov saradnik Zijadić predstavili su ministru Jusku i njegovim saradnicima rezultate sastanka u Sofiji, novi sistem za rješavanje pitanja magle na pisti Aerodroma Sarajevo te opći plan aktivnosti Aerodroma Sarajevo u slijedećem periodu.

 

Ministar Jusko je dao punu podršku menadžmentu Aerodroma Sarajevo i iskazao otvorenost i spremnost za provođenje njihovih aktivnosti koje se mogu obavljati u saradnji sa Ministarstvom.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI