Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture

Butković: Potpisivanje ugovora za Pelješki most očekuje se za oko 15 dana

Front 26.03.18, 19:49h

Butković: Potpisivanje ugovora za Pelješki most očekuje se za oko 15 dana
Rekao je da je odluka potvrdila da je natječaj za gradnju mosta bio zakonit i transparentan te da spajanje hrvatskih teritorija Pelješkim mostom neće biti dovedeno u pitanje

 

Hrvatski ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u ponedjeljak da je odbijanje žalbi na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkoga mosta pozitivna vijest i korak naprijed te najavio da se za 15-ak dana očekuje potpisivanje ugovora o gradnji mosta, koja bi trebala trajati oko tri godine.

 

Ova odluka je pozitivna vijest. Njome smo definitivno korak naprijed prema gradnji Pelješkog mosta, jer je svladana posljednja prepreka nakon koje se može potpisati ugovor o gradnji, što će se dogoditi za otprilike 15 dana, kazao je Butković.

 

 Rekao je da je odluka potvrdila da je natječaj za gradnju mosta bio zakonit i transparentan te da spajanje hrvatskih teritorija Pelješkim mostom neće biti dovedeno u pitanje.

 

 Odgovarajući na pitanje o početku gradnje Pelješkog mosta, Butković je kazao da će nakon potpisivanja ugovora o gradnji trebati organizirati gradilište i početi radove, te kako će otprilike biti potrebno tri godine da se Pelješki most završi, javila je Hina.

 

(FENA/mr)

BLIN
KOMENTARI