prokomentarisao istup hrvatske zastupnice u evropskom parlamentu

Suljagić: Zastrašujuća je činjenica da čak i SDA pripada istoj političkoj grupaciji kojoj pripada Petirova, a to je...

Front 25.03.18, 11:39h

Suljagić: Zastrašujuća je činjenica da čak i SDA pripada istoj političkoj grupaciji kojoj pripada Petirova, a to je...
On smatra da izjava zastupnice Petir, ali i njena karijera svjedoče da zvanični Zagreb ni danas nije odustao od ciljeva udruženog zločinačkog poduhvata poznatog kao tzv. Herceg Bosna

 

Predsjednik Političkog savjeta Građanskog saveza (GS) Emir Suljagić prokomentarisao je za Vijesti.ba istup hrvatske zastupnice u Evropskom parlamentu Marijane Petir, koja je u petak izjavila da novcem iz islamskih zemalja radikalizuju Bošnjaci u BiH.


Marijana Petir kao obožavateljica osuđenog masovnog ubice Darija Kordića nije naročito vjerodostojna. No, problem je što ona služi kao megafon i iznosi stavove koje Kolinda Grabar-Kitarović i Andrej Plenković ne mogu uvijek iznijeti bez posljedica, upozorava Suljagić. 


 
On smatra da izjava zastupnice Petir, ali i njena karijera svjedoče da zvanični Zagreb ni danas nije odustao od ciljeva udruženog zločinačkog poduhvata poznatog kao tzv. Herceg Bosna. 


 
"Istovremeno, činjenica da Petirova može bez posljedica i bilo kakvog odgovora iznositi otvoreno rasističke stavove u Evropskom parlamentu demonstrira i to da se Evropa nije odmakla daleko od vremena kada je nasilje i genocid u Bosni i Hercegovini smatrala 'bolnom, ali realističnom obnovom kršćanske Evrope'", naglašava Suljagić u razgovoru za Vijesti.ba. 


 
Na koncu, želi podsjetiti da Petirova, nažalost, ima sagovornike i partnere u BiH.


 
"Zastrašujuća je činjenica da čak i SDA pripada istoj političkoj grupaciji kojoj pripada Petirova - Evropskoj narodnoj stranci", konstatuje Suljagić.
 
(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI