Predsjednik Moto-federacije Rusije u Banjaluci

Začuđeni smo da je nekim našim članovima zabranjen ulazak u BiH!

Hronika 21.03.18, 20:05h

Začuđeni smo da je nekim našim članovima zabranjen ulazak u BiH!
Navodi da cilj njihovog boravka u RS nije sastanak s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, već obilazak pravoslavnih hramova

 

Predsjednik Moto-federacije Rusije Jevgenije Strogov izjavio je danas u Banjoj Luci da su začuđeni da je nekim njihovima članovima zabranjen ulazak u Bosnu i Hercegovinu, ali da svaka država ima pravo da nekome otvorili ili zatvori svoju granicu.

 

-Ali za to mora da postoji jak razlog – naveo je Strogov ističući da su začuđeni politički obojenom situacijom u vezi s njihovim boravkom u BiH te kako se to pokazuje u medijima.

 

Navodi da cilj njihovog boravka u RS nije sastanak s entitetskim predsjednikom Miloradom Dodikom, već obilazak pravoslavnih hramova.

 

U Banjoj Luci će kaže, biti do sutra, a njihova poruka je širenje duhovne veze među “pravoslavnim zemljama”.

 

Kaže da dolaze već deset godina na ove prostore i svake godine su boravili u Banjoj Luci, s ciljem povezivanje kultura, te da su s njima uvijek i ljudi koji nisu motociklisti te pravoslavni sveštenik.

 

Dvadesetak pripadnika Moto-kluba „Noćni vukovi“ iz Rusije su u Banjoj Luci posjetili  pravoslavni Hram Hrista Spasitelja, a zatim spomenik ruskom caru Nikolaju Drugom, koji je otkriven 2014.godine. Sutra idu u pravoslavni hram u Ritešiću kod Doboja, a zatimse vraćaju u Srbiju.

 

Oni su sinoć ušli u BiH na Pavlovića mostu, a tvrde da obilaskom manastira u RS šire, kako kažu, srpsko-rusko prijateljstvo.


Članovi tog moto-kluba su, kako je ranije najavljeno, na proputovanju koje nosi naziv "Ruski Balkan", a pretpostavlja se da će se sastati s političkim predstavnicima RS-a.

 

Entitetski predsjednik Milorad Dodik je, 9. januara, na Dan RS-a, ordenom časti sa zlatnim zracima odlikovao osnivača i predsjednika Moto-kluba “Noćni vukovi” iz Ruske Federacije Aleksandra Sergejeviča Zaldostanova.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI