Otvoren proces rekonstrukcije Vlade KS

Ministri podnijeli ostavke, Elmedin Konaković čeka zadnji trenutak

Front 21.03.18, 16:27h

Ministri podnijeli ostavke, Elmedin Konaković čeka zadnji trenutak
Ostavka bivše Vlade KS stupa na snagu potvrđivanjem Vlade u novom sazivu. Do tada Vlada u ostavci obavlja svoje poslove i nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonom

 

Svi ministri u Vladi Kantona Sarajevo danas su podnijeli pisane ostavke, čime je otvoren proces rekonstrukcije Vlade KS koju je predvodio Elmedin Konaković.

 

Bivši premijer Elmedin Konaković ranije je izjavio da će pisanu ostavku podnijeti na dan kada istječe zakonski rok, piše Faktor.ba.

 

Kada Skupština KS izglasa nepovjerenje Vladi, a to se desilo 19. marta, premijer i ministri podnose pisane ostavke najkasnije u roku od sedam dana od dana kada je Skupština KS izglasala nepovjerenje.

 

Ostavka bivše Vlade KS stupa na snagu potvrđivanjem Vlade u novom sazivu. Do tada Vlada u ostavci obavlja svoje poslove i nadležnosti u skladu sa Ustavom i zakonom.

 

Potvrđivanje Vlade u novom sazivu mora se izvršiti najkasnije u roku od 60 dana od dana izglasavanja nepovjerenja prethodnoj vladi.

 

Nova vlada Kantona Sarajevo bit će imenovana u narednih 15 dana, a njen sastav, osim novog mandatara Adema Zolja, ostat će isti, potvrdio je Feni šef Kluba SDA u Skupštini KS-a Mirza Čelik.

 

- Predat ćemo naš prijedlog novog mandatara u narednih nekoliko dana sa 18 potpisanih zastupnika. Procedura nalaže da predsjedavajuća Skupštine KS-a Ana Babić imenuje novog mandatara i proslijedi Komisiji za izbor i imenovanje - kazao je.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI