hoće li se spojiti politički subjekti

O DF-ovom prijedlogu ujedinjenja očitovala se i Naša stranka: Evo šta kažu

Front 20.03.18, 19:53h

O DF-ovom prijedlogu ujedinjenja očitovala se i Naša stranka: Evo šta kažu
Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena

 

Predsjedništvo Naše stranke večeras (20.03.2018.) je na redovnoj sjednici razmatralo kao jednu od tačaka i prijedlog Demokratske fronte da sa Našom strankom, SDP-om i GS-om održi “kongres ujedinjenja” u jedan politički subjekt.

 

Predsjedništvo Naše stranke zaključilo je da se prijedlog Demokratske fronte prvenstveno odnosi na stranke nastale raskolom SDP-a, u tim nastojanjima ih podržavamo, te u vezi s tim predstavnici Naše stranke neće učestvovati na sastanku koji je za sutra u podne zakazala Demokratska fronta.

 

Naša stranka je od početka pružala podršku svim naporima za saradnjom stranaka lijevo od centra na predstojećim izborima i smatramo da je za to bilo sasvim dovoljno vremena.

 

Podsjećamo da je Naša stranka, mnogo prije DF-ovog prijedloga, uložila velike napore i predlagala zajedničke nestranačke kandidate za Predsjedništvo BiH, ali smo naišli na potpunu nezainteresiranost za ovakvu vrstu saradnje.

 

Žalimo što su pokušaji ovih stranaka za saradnju prije svega medijski a znatno manje suštinski,  ali bez obzira na aktuelni trenutak Naša stranka računa na partnere iz SDP-a i DF-a za saradnju od predstojećih oktobarskih izbora.

 

(Foto: Arhiv/ DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

BLIN
KOMENTARI