DF i GS traže pojašnjenje

'Zahtijevamo da se CIK BiH oglasi o dolasku Putinovih IT stručnjaka u BiH': Hoće li nam Rusi brojati glasove?

Front 18.03.18, 15:50h

'Zahtijevamo da se CIK BiH oglasi o dolasku Putinovih IT stručnjaka u BiH': Hoće li nam Rusi brojati glasove?
Ukoliko je ovo tačno, onda je riječ o neviđenom i beskrupuloznom međunarodnom skandalu - istaknuto je u saopćenju DF-a

 

Građanski savez (GS) poziva Centralnu izbornu komisiju (CIK) da se očituje o navodima internet portala Žurnal o planovima za uključivanje IT stručnjaka iz Rusije u proces brojanja glasova, saopćeno je iz GS-a.

 

- Rusija se u ovom trenutku ne može smatrati demokratskim društvom i nema dobrih iskustava koje bi se iz te zemlje mogla prenijeti u BiH - poručili su iz te stranke.

 

U tom slučaju, naglašavaju, rezultati izbora bi bili dovedeni u pitanje ukoliko bi se zaista desilo da, u trenutku kada demokratski svijet pokušava da se odupre hibridnom ratu koji protiv njega vodi Putinov režim, ruski "stručnjaci" budu uključeni na bilo koji način u pripremu izbornog procesa u BiH.

 

I Demokratska fronta (DF) traži očitovanje Centralne izborne komisije (CIK) BiH u vezi s pisanjem portala Žurnal o planovima za uključivanje IT stručnjaka iz Rusije u proces brojanja glasova, saopćeno je iz DF-a.

 

Upozoravaju na štetne posljedice po proces provođenja kompletnog izbornog procesa u BiH ukoliko se pokažu tačnim ove informacije.

 

- Ukoliko je ovo tačno, onda je riječ o neviđenom i beskrupuloznom međunarodnom skandalu - istaknuto je u saopćenju DF-a.

 

(FENA/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI