Ucjenjivao je seksom zbog napredovanja u karijeri

'Malo sam te nasilno ljubio': Predsjednik opštine godinama ucjenjivao sekretaricu i slao joj skandalozne poruke

Hronika 14.03.18, 16:17h

'Malo sam te nasilno ljubio': Predsjednik opštine godinama ucjenjivao sekretaricu i slao joj skandalozne poruke
Lukić kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne riječi i pokušaje predsjednika Općine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i poslije radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms-ova

 

Protiv predsjednika općine Brus Milutina Jeličića Jutke podnesena je krivična prijava zbog seksualnog uznemiravanja i ucjenjivanja seksom zarad napredovanja u karijeri.

 

Krivična prijava podnesena je nakon saznanja da je Marija Lukić, koja je dvije godine bila zaposlena u Općini Brus kao Jeličićeva sekretarica, bila zlostavljana. 

 

- Dvije godine radila sam kao njegova sekretarica. Od prvog dana me je seksualno uznemiravao i ucjenjivao seksom kako bi mi omogućio da napredujem u poslu. Jednom me je na silu poljubio u usta - povjerava se Marija Lukić i kaže da nije imala hrabrosti da sve prijavi policiji, jer joj je Jeličić prijetio, piše Blic.

 

- Plašila sam se, prijetio mi je batinašima, govorio da ima veze u policiji i tužilaštvu i da mu ne mogu ništa. Govorio je čak i da ga štite Aleksandar Vučić i Bratislav Gašić - tvrdi Lukić. 

 

Zbog svega što je preživjela, nije mogla spavati, jesti - doživjela je nervni slom. Zbog toga od septembra posjećuje psihijatra.

 

Lukić kaže da se svaki susret završavao na isti način, uz lascivne riječi i pokušaje predsjednika Općine da joj se mimo njene volje približi. Neprijatnosti su se nastavljale i poslije radnog vremena kada ode kući. Jeličić joj je, za šta ima i konkretne dokaze, slao desetine uznemirujućih sms-ova. 

 

jutka2

 

- Izvini što sam te malo ljubio danas nasilno, mimo tvoje želje i volje. Neću više, glupo je što ovo radim jednostrano - stoji u poruci s kraja 2016. godine. 

 

Na poruke svoje tadašnje sekretarice, u kojima ga ona pokušava odbiti, nije obraćao pažnju, već je u istom tonu nastavio.

 

- Ma OK, tebi je lijepooo. A meni ne baš. Al' ću se i ja potruditi da i meni baš lijepo bude - napisao je Jeličić. 

 

Dalje u prepiskama, Jeličić piše kako boljeg od njega neće naći, jer je on najbolji. A na njenu poruku - da ne traži muškarca, već da ga je pitala za mogućnost napredovanja u poslu - on odgovara da joj nudi sve, da je obećao, ali da ona ne želi.

 

- Ljubkam željkammmmmm te, srceeee. Kad ćemo se volkatiiiii veććććććć dvije godine prođoše većććć - napisao je, a odgovor Lukić da "unapređenja, izgleda, nema bez je**nja", on kaže: 

 

- Za neke nemaaa, a za neke imaaaaa.

 

(Blic, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI