Ministar sigurnosti BiH o taktikama zastrašivanja

Mektić za Reuters: Iz pouzdanih izvora znam da mladi Srbi prolaze obuku u vojnim kampovima u Rusiji

Front 14.03.18, 08:30h

Mektić za Reuters: Iz pouzdanih izvora znam da mladi Srbi prolaze obuku u vojnim kampovima u Rusiji
Dodao je kako MUP RS ima potrebu da se modernizuje, ali da je nabavka 2.500 pušaka "nesrazmjerna u usporedbi s naoružavanjem policije u FBiH"

 

Bosanskohercegovački entitet Republika Srpska taktikom zastrašivanja pokušava potkopati integritet države tako što organizuje nacionalne paramilitarne grupe i nesrazmjerno naoružava MUP RS-a, kazao je u razgovoru za Reuters ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić.

 

Mektić je optužio vlasti u RS za podršku paravojnim formacijama te nacionalističku retoriku, a sve u cilju zastrašivanja političkih protivnika i uticaja na birače uoči izbora.

 

On je u razgovoru za britanski medij citirao navode, kako kaže pouzdanih izvora, da mladi Srbi prolaze obuku u vojnim kampovima u Rusiji.

 

Dodao je kako MUP RS ima potrebu da se modernizuje, ali da je nabavka 2.500 pušaka "nesrazmjerna u usporedbi s naoružavanjem policije u FBiH".

 

"Trebaju oružje, to nije sporno, ali postoji pitanje proporcije. To bi moglo dovesti do nepotrebnog nakupljanja oružja koje se može zloupotrijebiti na različite načine", smatra Mektić.

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

BLIN
KOMENTARI