VIDEO/ Traže izvinjenje radi javne uvrede

Bivši ljekari KCUS-a pisali Bakiru Izetbegoviću: Bili smo prisiljeni otići, o neviđenom mobingu svjedočio je cijeli region!

Front 13.03.18, 14:24h

Bivši ljekari KCUS-a pisali Bakiru Izetbegoviću: Bili smo prisiljeni otići, o neviđenom mobingu svjedočio je cijeli region!
Ismet Gavrankapetanović, mr.sci.dr Senad Maksić, mr.sci.dr Semin Bećirbegović i dr Hasan Tanović su u pismu članu Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda kazali da je ''mobingu neviđenih razmjera svjedočio cijeli region''

 

Četiri nekadašnja ljekara Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu reagirala su na navode člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakira Izetbegovića za N1, poručivši da su "bili prisiljeni napustiti KCUS''.

 

Izetbegović je, podsjećamo, u Pressingu N1 televizije na konstataciju da su ljekari KCUS napustili zbog Sebije Izetbegović, poručio: "Ili zbog svog nerada, ili zbog moje supruge".

 

Ismet Gavrankapetanović, mr.sci.dr Senad Maksić, mr.sci.dr Semin Bećirbegović i dr Hasan Tanović su u pismu članu Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda kazali da je ''mobingu neviđenih razmjera svjedočio cijeli region'', a pismo donosi N1.

 

Pismo prenosimo u cjelosti.

 

''Gospodine Izetbegoviću, Obraćamo Vam se radi Vaše izjave u u emisiji Pressing na televiziji N1, gdje ste bez i jednog valjanog razloga, rekli da su Klinički centar napustili oni koji ne vole raditi. Mi, dole potpisani doktori, bili smo prisiljeni napustiti Klinički centar radi mobinga neviđenih razmjera koje je proveo menadžment KCUS-a nad nama, a čemu je svjedočio cijeli region. Sudski procesi koji slijede zorno će prikazati razmjere tog zlodjela.

 

O našem radu svjedoče brojni pacijenti i operativni protokoli koji se mjere desetinama hiljada operisanih i izliječenih u KCUS-u kada se Bosna izdizala iz pepela, kao i ratnim bolnicama i borbenim linijama dok je Bosna nestajala u plamenu.  Dok ste nas Vi klevetali u emisiji, mi smo i te noći i narednog jutra bili na svojim radnim mjestima i radili najteže operativne zahvate.

 

S druge strane, alarmantno upozorenje šefa hirurških disciplina, a po nalogu direktorice Kliničkog centra, o smanjenju broja svih pruženih usluga zadnjih mjeseci govori o načinu rada trenutnog menadžmenta i 'neradu onih koje vi zovete neradnicima' (dopis u prilogu).

 

Tražimo i očekujemo od Vas izvinjenje radi grube neistine i javne uvrede od koje je samo gora ona o 'doktorima koji su promjenili agregatno stanje'.  Teško ste uvrijedili nas ali i inteligenciju građana, gledalaca pored malih ekrana koji su ovome svjedočili, gospodine Izetbegoviću", piše u pismu koje su potpisali prof.dr Ismet Gavrankapetanović, mr.sci.dr Senad Maksić, mr.sci.dr Semin Bećirbegović i dr Hasan Tanović'.

 

dopis

 

 

(N1, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI