FOTO,VIDEO/ Nesreća u kojoj je stradalo 11 osoba

Procurile fotografije iz srušenog aviona kćerke turskog tajkuna: Sa buketom cvijeća ušla na posljednji let

Hronika 13.03.18, 13:06h

Procurile fotografije iz srušenog aviona kćerke turskog tajkuna: Sa buketom cvijeća ušla na posljednji let
U protekla dva dana objavljene su i Minine posljednje fotografije, na kojima je u društvu svojih sedam prijateljica, a mediji su došli i do fotki iz aviona i prije samog polijetanja letjelice za Dubai, gdje su djevojke otputovale da bi proslavile Minine zaruke s Muratom

 

Avionska nesreća koja se u nedjelju dogodila u Iranu, u kojoj je živote izgubilo 11 mladih djevojaka iz Turske, i dalje je top-tema u ovoj državi.

 

Podsjetimo, život je izgubila Mina Bašaran (28), bogata nasljednica porodice Bašaran i kćerka tajkuna Husejina Bašarana, koja se sredinom aprila trebala udati za Murata Gezera, uspješnog biznismena također iz Istanbula, zajedno sa još sedam svojih prijateljica, dvije pilotkinje i jednom stjuardesom, prenosi Avaz.

 

Turska štampa često je pisala o Mini i njenom vjereniku Muratu, jer su oboje bili mladi, bogati, vrlo uspješni u svojim poslovima i poznata lica turskog džet-seta.

 

U protekla dva dana objavljene su i Minine posljednje fotografije, na kojima je u društvu svojih sedam prijateljica, a mediji su došli i do fotki iz aviona i prije samog polijetanja letjelice za Dubai, gdje su djevojke otputovale da bi proslavile Minine zaruke s Muratom.

 

mina2

 

Na jednoj od fotografija vidi se kako Mina ulazi u avion s buketom cvijeća, dok je na drugoj s prijateljicama, ali i pilotkinjama i stjuardesom. Pilotkinje su Minine poznanice.

 

Letjelica je bila u vlasništvu kompanije njenog oca, koji je inače izvjesno vrijeme bio predsjednik turskog nogometnog kluba Trabzonspor.

 

Turski mediji još pišu da je među sedam Mininih prijateljica bilo i poznanica koje je nedavno upoznala, a neke poznaje odavno. Među njima je bila i poznata modna dizajnerica Liana Hananel, koja ima svoju marku poznatih kupaćih kostima.

 

mina1

 

Uzroci nesreće još se istražuju. Prema jednoj verziji, u letjelici je izbio požar i nestalo je kisika, a tu tvrdnju potkrepljuje informacija da je avion naglo izgubio na visini. Druga verzija kaže da je problem nastao ako je avion sišao s automatskog pilota i da je potrebna ozbiljna snaga da bi se održao poslovni avion, a da to pilotkinje nisu bile u stanju uspješno iskordinirati.

 

Tijela poginulih djevojaka još se nalaze u Iranu te će, po završetku obdukcije, biti prevezena u Tursku.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

 

BLIN
KOMENTARI