Novi politički projekat 'Narod i pravda'

Konaković najavio skup podrške novoj stranci u Sarajevu: Da vidimo koliko nas stvarno ima

Front 13.03.18, 09:15h

Konaković najavio skup podrške novoj stranci u Sarajevu: Da vidimo koliko nas stvarno ima
Konaković nije želio otkrivati imena koja će se pridružiti "Narodu i pravdi", ali je kazao da su sinoć bili prisutni predstavnici Nezavisnog bloka, te da je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić poslao svoje predstavnike

 

Premijer Kantona Sarajevo i donedavno član Stranke demokratske akcije Elmedin Konaković sinoć je u Sarajevu s grupom saradnika osnovao novi politički projekat nazvan ''Narod i pravda''.

 

Konaković koji je prije nekoliko sedmica najavio osnivanje novog političkog subjekta kazao je da je prvi dio urađen u tišini, te da za to postoji i razlog, a nakon ovog događaja, na zvaničnoj Facebook stranici oglasio se i Konaković.

 

''Večeras smo osnovali novi politički subjekt, Narod i pravda. U imenu nema ni stranka ni pokret ni front, ne želimo da podsjeća na takav koncept. Nema ni svoj medij, računamo na one hrabre i objektivne medije. Izabrani će zvaničnici odgovarati prvo narodu, građanima, pa tek onda stranci. Najavljujemo i osnivački skup podrske, odrzaće se 22.3 u Domu mladih na Skenderiji. Da vidimo koliko nas stvarno ima'', napisao je on.

 

Konaković nije želio otkrivati imena koja će se pridružiti "Narodu i pravdi", ali je kazao da su sinoć bili prisutni predstavnici Nezavisnog bloka, te da je načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić poslao svoje predstavnike.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/az)

BLIN
KOMENTARI